Sztárok

Kösem szultána menőbb, mint Hürrem

Amilyen sikeres volt a Szulejmán sorozat, nem is csoda, hogy a törökök újabb nagy lélegzetvételű produkcióba kezdtek. A szultána főszereplőjét pedig induláskor óhatatlanul is összehasonlították Hürremmel.

Jó lesz megjegyezni Kösem (vagy másképpen írva Köszem) nevét, mert most már legalább akkora rajongótábora van, mint Hürremnek volt. A szultána sorozatban eleinte Anastasia Tsilimpiou alakítja a fiatal lányt, akit Ahmet szultán háremébe hozatnak, mert az uralkodót megbabonázza a szőke lányról készült portré. Később Kösem szultána néven ő lesz a legkedveltebb és legelismertebb uralkodó Hürrem után. Amúgy, a történelem során is összehasonlították a két nőt, nem csoda, ha a Szulejmán-rajongók új kedvencet láttak Kösemben.

Ha Hürremet szereted, Kösemet imádod majd

Az Oszmán Birodalom történetét nem kezdjük most el itt taglalni, ha valaki nem ismeri, akkor izgalmas sorozatot kap, ahol nem lesz hiány intrikából és rejtélyekből.

De most legyünk egy kicsit őszinték: azért a Szulejmánt sem csak a cselekmény miatt néztük. Ott volt az a megható szerelmi szál is. Na az A szultánában is megvan.

Ha Hürremet szereted, Kösemet imádod majd

A háremben gyönyörű ruhák és unalmukban, hatalomvágyból egymást ölő nők tekintetében sem sokban különbözik a sztori. Talán a Szulejmán ruhái szebbek, de azért a történelmileg eltelt idő is indokolja, hogy másképpen öltözzenek.

Ha Hürremet szereted, Kösemet imádod majd

Hürrem megformálója, Meryem Üzerli nem véletlenül lett a törökök kedvence, akik most már A szultána indulása óta falják az Anastasiáról és az idősebb Kösem megformálójáról, Beren Saatról szóló híreket.

Ha Hürremet szereted, Kösemet imádod majd

Összehasonlítják a két történelmi figurát megformáló színésznők alakítását, megjelenését, éppen úgy, ahogy a korabeli törökök is tették, hiszen Kösemet egyfajta Hürrem-utódnak tekintették. Hogy ki a jobb? Azon kár lenne vitatkozni, még ha a rajongók meg is teszik.

Ha Hürremet szereted, Kösemet imádod majd

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top