Sztárok

Szilágyi Liliána, olimpikon elhagyja az országot

Szilágyi Liliána olimpikon úszó a szívünkbe lopta magát a riói olimpián: a versenyek utáni nyilatkozatai feldobták az ember napját.

 Az Egyesült Államokban folytatja úszópályafutását a riói nyári játékokon is szerepelt Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok – adta hírül Facebook-oldalán a hazai sportági szövetség. 

A Honvéd 19 éves versenyzője januártól tanul majd a tengerentúlon, ahol a Gainesville városában található University of Florida, közkeletű nevén a Gators egyetem diákja lesz. A swimswam.com szakmai honlap beszámolója azt emelte ki, hogy Szilágyi, aki Rio de Janeiróban 100 méter pillangón 13., 200-on pedig 10. lett, az előfutamokban úszott különösen kiemelkedően. 

Hosszú Katinka karrierjének sorsdöntő fordulata lett az amerikai ösztöndíj. Nagyon szurkolunk Liliánának is!

Szilágyi Liliána 2012-ben ifjúsági Európa-bajnok volt 200-on, a 2013-as junior-világbajnokságon mindkét számban másodikként végzett. A felnőttek között a 2015-ös vb-n 200 méteren ötödik lett, a 2016-os londoni Európa-bajnokságon a leghosszabb pillangótávon ezüstöt szerzett, míg 100-on negyedikként zárt.
 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top