Sztárok

Ez okoz gondot Marsi Anikóék gyerekeinek az iskolában

Marsi Anikó és Palik László komoly döntést hoztak, amikor visszaköltöztek Magyarországra. De vajon hogy élik meg a gyerekek a váltást? Hogy érzik magukat a magyar iskolában?

Marsi Anikó május elejétől a Tények műsorvezetője, emiatt jött vissza Magyarországra. Nyáron a férje, Palik László és a gyerekeik, Vilmos és Vince is követték, majd úgy döntöttek, ők is hazaköltöznek. Így a gyerekeknek komoly változásokkal kellett szembenézniük, mert egyikük sem járt még magyar iskolába, és bizony akad némi nehézségük a nyelvvel.

“Legelső nap, amikor hazajöttek a suliból, és mindkettőnek csillogott a szeme, akkor megnyugodtam. Az igazság az, hogy jobban beszélnek angolul, mint magyarul, ezért két tannyelvű iskolát választottunk. Otthon mindig is kötelező volt magyarul beszélni, hiszen ez az anyanyelvük. Három évvel ezelőtt, amikor elmentünk, nem is gondoltam, hogy ha más lesz a közegük, és más lesz a nyelv, amit használnak az iskolában, akkor felejtenek az anyanyelvükből. Könnyelműen rántottam a vállamon akkor: ugyan már, hogy lehetne azt elfelejteni” – mondta el a Borsnak Marsi Anikó, aki nem is bánja, hogy a gyerekek most kénytelenek lesznek visszaállni a magyar nyelvre.

Ez okoz gondot Marsi Anikóék gyerekeinek az iskolában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top