Sztárok

A legbizarrabb szerelmi háromszögek, amiket máig emlegetünk

Az egyik szíve megszakadt, a másik kettőé repesett – vagy épp mindenkinek megszakadt a szíve, netán mindenki csak sodródott az eseményekkel, és azt sem tudta igazán, mit érez, és így tovább. Variációk szerelmi háromszögekre a hírességek világából.

Hogy tragikus történetként vagy inkább zaftos sztoriként tekintünk rájuk, az esetenként változik és nézőpont kérdése is, mindenesetre egy szerelmi háromszög már a hétköznapokban is nagy ügynek számít – hát még akkor, ha a szereplők híresek. Íme a hét legemlékezetesebb trió.

Brian Jones, Anita Pallenberg, Keith Richards

A Rolling Stones tagjainál kevesen éltek eseménydúsabb életet, magánéleti praxisukban is megtalálható minden, ami elképzelhető. Szerelmi háromszögek terén a klasszikus felállás két gitárosa Anita Pallenberggel hármasban írta be magát a történelembe: a modell-színésznő 1965-ben még Brian Jonesszal jött össze, de két év múlva elhagyta őt Keith Richards miatt. A megcsalt zenész őrjöngve fogadta a történteket, Richards viszont váltig állítja, hogy megmentette tőle Pallenberget, a pár ugyanis állandóan veszekedett és verekedett. Míg Jones 1969-ben kikerült a Rolling Stonesból is, és nem egész egy hónappal később belefulladt háza úszómedencéjébe, Richards és Pallenberg ugyancsak viharosnak bizonyuló kapcsolata 1980-ig tartott. Richards szerint Pallenberg közben összeszűrte a levet Mick Jaggerrel is, aki egyébként idén 72 évesen nyolcadszor is apa lesz.

Anita és Brian - Anita, Keith és a kis Marlon
Anita és Brian – Anita, Keith és a kis Marlon

Shar Jackson, Kevin Federline, Britney Spears

Valószínűleg már önmagában is a kétezres évek közepének egyik legnagyobb bulvárszenzációja lett volna, hogy Britney Spears egy háttértáncossal kötött házasságot, de a páros bőven adott muníciót ezenfelül is a sajtónak, ugyanis Kevin Federline felesége, Shar Jackson már terhes volt a második gyermekükkel, amikor a férfi faképnél hagyta a másik popsztárért. Jackson később azt nyilatkozta, hogy exe nemcsak egy kapcsolatot, hanem egy egész családot rombolt szét – a fejlemények fényében pedig azt is hozzátehetjük, hogy még csak jó oka sem volt rá, hiszen 2006-ban Spearsszel is szétmentek, akivel addigra már ugyancsak két gyerekük született. És akkor a két fiú elhelyezéséről szóló jogi huzavonáról és Spears ezzel párhuzamos mélyrepüléséről még nem is beszéltünk.

Shar Jackson - Kevin Federline és Britney Spears
Shar Jackson – Kevin Federline és Britney Spears

Diana hercegnő, Károly herceg, Camilla Parker

Szerelmi háromszögekben nemcsak Hollywood erős: a brit trónörökös fiatalkorában egyszer már együtt volt Camilla Parkerrel, de aztán szakítottak (azt beszélik, hogy a királyi család egyszerűen nem hagyta jóvá a frigyüket), és Károly végül Dianát vette feleségül. Amikor azonban a házasságuk megromlott, újrakezdődött a régi kapcsolat Camillával, és bár a szeretői viszony óriási botrányokhoz vezetett, Diana 19 évvel ezelőtti halála és Parker válása után, 2005-ben végül azóta is tartó házasság lett belőle.

Károly és Kamilla - Diana és Károly
Károly és Kamilla – Diana és Károly

Hillary Clinton, Bill Clinton, Monica Lewinsky

Ami az Atlanti-óceán innenső partján a Camilla-botrány volt, az a túlsón a Lewinskygate: a most 70 éves Bill Clinton első elnöki ciklusa kellős közepén, 1995-ben bonyolódott viszonyba a First Lady háta mögött a Fehér Házban gyakornokoskodó Monica Lewinskyval, amire az újraválasztása után, 1998-ban derült fény. Az ügyet (főleg politikai szempontból) tovább csúfította, hogy az elnök sokáig még tagadott is, ami viszont az érzelmi oldalt illeti, az mindenképpen szépíti, hogy ez az egyetlen háromszög a hét közül, ahol a “behatoló” nem tudta szétválasztani az eredeti párt. Bár ez már valószínűleg inkább Hillary Clinton érdeme, aki nem is csak ebben az egy esetben tűrte férje kicsapongásait.

Monica Lewinsky és Bill Clinton
Monica Lewinsky és Bill Clinton – Bill és Hillary Clinton

Eddie Fisher, Elizabeth Taylor, Richard Burton

Hollywood legnagyobb házasodó- és válóművésze, Elizabeth Taylor szerelmi háromszögekben is többször érintett volt, de a csúcsot negyedik és ötödik férjével, Eddie Fisherrel és Richard Burtonnel érte el: Fisher már eleve miatta hagyta el első feleségét, Debbie Reynoldsot, Burton pedig maga is házas volt, amikor találkoztak a Kleopátra forgatásán, úgyhogy együttes erővel rögtön egy szerelmi négyszöget hoztak létre. A pletykáknak a viszonyukat igazoló lesifotó vetett véget, ami nemcsak botrányt kavart a Vatikántól az amerikai Kongresszusig mindenhol, új korszakot nyitva a sajtó és a sztárok kapcsolatában, hanem mindkét oldalon váláshoz is vezetett, szabad utat engedve “az évszázad házasságának”. “Liz és Dick” 1964-ben mondták ki az igent, és 1974-ben váltak el, aztán 1975-ben újra egybekeltek, 1976-ban pedig ismét szétmentek.

Richard Burton, Eddie Fisher és Elizabeth Taylor
Richard Burton, Eddie Fisher és Elizabeth Taylor

Jennifer Aniston, Brad Pitt, Angelina Jolie

Ha a 20. század házassága Elizabeth Taylor és Richard Burton frigye volt, a 21. századé – egyelőre legalábbis – Brad Pitt és Angelina Jolie nevéhez fűződik. A történelem itt aztán tényleg ismételte önmagát: Pitt papíron álomházasságban élt Jennifer Anistonnal, de aztán jött a Mr. és Mrs. Smith forgatása a korábban Billy Bob Thorntont és Laura Dernt már szétválasztó Angelina Jolie-val, majd következett a lebukást hozó lesifotó, a válás, az újraházasodás, és már kész is volt a Liz és Dick örökébe lépő, a pletykákra rácáfolva máig is összetartó szuperpár, Brangelina.

Brad Pitt és Jennifer Aniston - Brad és Angelina
Brad Pitt és Jennifer Aniston – Brad és Angelina

Mia Farrow, Woody Allen, Soon-Yi Previn

Papíron “csak” egy “sima” szerelmi háromszög, gyakorlatilag viszont alighanem a legbizarrabb kapcsolati bonyodalom, amit ismerünk, hiszen Woody Allen az élettársa fogadott lányával kezdett viszonyt, ami ráadásul úgy derült ki, hogy Mia Farrow meztelen képeket talált a színész-rendezőnél Soon-Yiről. Noha vérségi kötelék nincs köztük, sőt Allen soha nem is fogadta örökbe Prevint, a kapcsolatot nem meglepő módon sokan máig sem tudták megemészteni, pedig már két és fél évtizede tart. Ebben persze nyilván szerepe van annak is, hogy Farrow másik fogadott lánya, Dylan, akit viszont Allen is örökbefogadott, szexuális zaklatással vádolja nevelőapját.

Woody Allen, Mia Farrow és Soon-Yi Previn
Woody Allen, Mia Farrow és Soon-Yi Previn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top