Sztárok

Börtönben halt meg a Backstreet Boys egykori menedzsere

Hatvankét éves korában, börtönben halt meg Lou Pearlman amerikai popmogul, a Backstreet Boys és az 'N Sync fiúzenekarok egykori menedzsere, akit 2008-ban huszonöt év börtönbüntetésre ítéltek sikkasztásért.

Pearlman két évtized alatt több mint 300 millió dollárt csalt ki kisbefektetőkből és bankokból. 2006-ban bukott le és 2008-ban ítélték el csalásért. Több száz keresetet – egyet közülük a Backstreet Boys – nyújtottak be a producer ellen.

A Backstreet Boys voltak Lou Pearlman menedzser első csapata. Hivatalosan 1993. április 20-án alakultak együttessé. 13 top 40-es daluk volt a Billboard Hot 100 ranglistán, és több mint 130 millió albumot adtak el, ezzel ők lettek minden idők legnépszerűbb fiúegyüttese. Az öttagú csapat Nick Carterből, Howie Doroughból, Brian Littrellből, A. J. Mcleanből és Kevin Richardsonból áll. Kevin Richardson elhagyta az együttest 2006. június 23-án, majd 2012-ben ismét csatlakozott.

Az ‘N Sync együttes egykori énekese, Lance Bass egy Twitter-bejegyzésben azt írta: “Pearlman talán nem volt egyenes üzletember, de az ő hatása nélkül ma nem csinálhatnám azt, amit szeretek. Nyugodj békében, Lou.”

Lou Pearlman és az NSync

Lou Pearlman és az ‘N Sync

A halál okát egyelőre még nem tudják.

Még több a Backstreet Boysról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top