Sztárok

Olimpia 2016: Részegen pofozta fel a sportolónőt az elnök

Az orosz Inna Trazsukova birkózó elveszítette a bronzmérkőzést. Veresége azonban nem a legrosszabb volt, ami aznap történt vele. Az elnöke ugyanis lepofozta őt.

Miután Trazsukova versenyének vége lett, a 25 éves csalódott sportolónőt a sportág orosz szövetségi elnöke várta. “A versenyem végén találkoztam a szövetség elnökével, aki részeg volt. Bántóan beszélt velem, erőszakosan, majd kétszer arcon is ütött. Mindezt szemtanúk előtt tette, senkitől és semmitől sem zavartatva. Ha visszatértem Oroszországba, feljelentést fogok tenni, és az orosz sportminiszterrel is beszélni akarok. Nyilvánosan megalázott egy olimpikont. Azt szeretném, hogy ez mással többet ne fordulhasson elő” – nyilatkozta Inna Trazsukova.

Az “úr” egyébként  Mihail Mamiasvili, aki az 1988-as olimpián lett aranyérmes. A nőverő sportember tagadja, hogy megütötte volna a birkózónőt, szerinte Trazsukova nem küzdött elég keményen, és csak magát okolhatja a vereségekért. Ugyanakkor a férfi korábban “senkiknek” nevezte azokat az orosz birkózónőket, akik “csak” ezüstérmet szereztek – írja az Nemzeti Sport.

Sastin Mariann (j) és az orosz Inna Trazsukova a női birkózók 63 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében.
Sastin Mariann (j) és az orosz Inna Trazsukova a női birkózók 63 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top