Sztárok

Győzikééket meglopták, 50 millió a kár

Gáspár Győzőék mangalicatelepén a család becslése szerint ötvenmillió forint a kár, a rendőrség hónapok óta nyomoz.

A Gáspár család a soproni és bábolnai telephely után Nagyszentjánoson is akart egyet létesíteni. “Már tavasszal nyitott volna a telep, de édesanyánk elvesztése miatt tolódott. Két-három hónapja vettük észre, hogy a telepről minden eltűnt. Teljesen automatizált volt, számítógéprendszerrel, automatikus tisztító-, etető-, itatógépekkel. Régi bányászotthonok is vannak a területen, oda költöztettünk egy embert, akinek se munkája, se otthona nem volt. Neki kellett volna vigyáznia mindenre. Most mit mondjak? Feljelentést tettünk” – magyarázta Győzike testvére, Gáspár Zsolti.

A rendőrség tájékoztatása szerint nyomoznak az ügyben. “A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A kárérték pontos megállapítása jelenleg szakértők bevonásával folyamatban van” – közölte a Borssal a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Ugyanakkor egyelőre tényleg rejtély, hogy kelhetett lába észrevétlenül mindennek, hiszen a család szerint minimum tizenöt kamion kellett ahhoz, hogy meglovasítsák a berendezést.

Győzikééket meglopták, 50 millió a kár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top