Sztárok

Te is ropnád Rihannával? – teszteld magad és kiderül!

Napokon belül indul az idei fesztiválszezon, és a szokott módon augusztus végéig egymást érik majd országszerte a bulik. Rihanna az egyik legnagyobb húzónév, de te vajon milyen partiarc vagy? Teszteld, melyik fesztiválozó típusba tartozol!

A kínálatban popdívától a hiphopcsapatig és a magyar közönségkedvencekig mindenki szerepel, még egy metálbanda is, de ha valaki valamiért így sem találná meg a neki való programot, annak akad még néhány másik tippünk is. Zárásul pedig mindenki kiállíthatja magáról a gyors diagnózist azt illetően, hogy melyik fesztiválozótípusba tartozik.

Rihanna

Hol, mikor? Sziget (Budapest), augusztus 11.

Öt-hat évvel ezelőtt még kérdéses volt, hogy ki lesz a 2010-es évek legnagyobb popdívája, hiszen négyen-öten is birkóztak a címért, de a legtöbben azért valószínűleg Lady Gagára fogadtak volna. Hát nem nyert: a befutó végül Rihanna lett, zeneileg, villantásügyileg, meg úgy egyáltalán mindenhogyan. Vagyis csajfronton idén a legnagyobb nagyágyút veti be a Sziget.

A fesztiválról általában: Kell mondani bármit is? Ilyen hosszan tartó és ennyire színes, zenétől a színházig kultúravonalon mindent felvonultató rendezvény sehol a világon nincs még egy, és ezt a világ is nagyon jól tudja.

Ha már ott vagy, nézd még meg: Muse, Chemical Brothers, Roísin Murphy, M83

Macklemore & Ryan Lewis

Hol, mikor? Balaton Sound (Zamárdi), július 6.

2014-ben a Szigetet ugráltatta meg napjaink egyik legnépszerűbb pop-hiphop formációja, idén pedig a Balaton Sound közönsége a soros. Alighanem szépen pattog majd ezúttal is a tömeg – aki a nyári sátras ünnepek legaktuálisabb arcát szeretné látni, annak idén itt kell keresgélnie.

A fesztiválról általában: Az elektronikus zenére és hiphopra kihegyezett buli, amire a közönség a hasonló rendezvényekkel ellentétben nem a legrosszabb, hanem éppen hogy a legjobb cuccaiban látogat ki. Ami akár fürdőruhát is jelenthet, hiszen a Balaton partján rendezik.

Ha már ott vagy, nézd még meg: Chris Brown, The Game, Fritz Kalkbrenner, Tyler, the Creator 

Quimby

Hol, mikor? Fishing on Orfű, június 23.

A Quimbyt mindenki látni akarja minden nyáron. 2016-ban pláne, hiszen idén huszonöt éves a zenekar. A magyar bandákat pedig köztudomásúlag Orfűn a legjobb megnézni, ahova minden fellépő nyaralni és örömzenélni jár, a nézőtérre pedig nem engednek be több embert, mint ahányan kényelmesen elférnek.

A fesztiválról általában: Már csak a fentebb említett okokból is a legbarátságosabb, legnyugisabb hazai fesztiválként szokás emlegetni a Fishinget, de a helyszín is az élvonalba tartozik az Orfűi-tónak és a Panoráma kempingnek köszönhetően.

Ha már ott vagy, nézd még meg: ajánlanánk a Kispál és a Borz második utolsó koncertjét, de azt már nincs kinek, mert minden jegy elkelt rá. Lesz viszont még: 30Y, Vad Fruttik, Belga, Soerii & Poolek

Iron Maiden

Hol, mikor? Volt fesztivál (Sopron), július 1.

A heavy metaltól sokan ódzkodnak, de a műfaj egyik alapzenekarát mindenkinek érdemes megnézni egyszer: hatvan körüli brit urak röpködnek ide-oda a színpadon sportolókhoz méltó elánnal, lélegzetelállító díszletek előtt, olyan slágerekkel, hogy attól bárki leteszi a haját. A turnésleppet szállító Boeing–747-est egyébként az énekes vezeti, aki most győzte le a rákot. Van kérdés?

A fesztiválról általában: Legtöbbször a régebbi Szigetek mai megfelelőjeként jellemzik: a program eklektikus, vannak külföldi sztárfellépők, de a belépő még magyar pénztárcával is barátságosnak mondható, és ennek megfelelően nagyobbrészt magyarokkal is lehet bulizni.

Ha már ott vagy, nézd még meg: Paul Kalkbrenner, Prodigy, Wiz Khalifa

Hurts

Hol, mikor? Strand fesztivál (Zamárdi), augusztus 26.

Amennyire át lehet menteni a Depeche Mode körül a nyolcvanas években kerekedett felhajtást a 2010-es évtizedre, annyira a Hurtsnek sikerül is a mutatvány. A duó évek óta állandó vendége a hazai fesztiváloknak, de a közönség lelkesedése nemhogy csökken, hanem még fokozódik is: a britek szívszorító szintipopja nélkül lassan már el sem lehet képzelni a nyarat.

A fesztiválról általában: Még egy buli Zamárdiban, hogy ne csak a Balaton Sound közönségének járjon a pazar tóparti helyszín. A fiatalabb fesztiválozók kedvence, de persze nincs felső korhatár.

Ha már ott vagy, nézd még meg: Caro Emerald, Chase and Status, Jamie Woon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top