Sztárok

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

A filmkészítéssel kapcsolatban nem mindent kötnek a nézők orrára, és olykor egy film színfalai mögött izgalmasabb dolgokat láthatunk, mint magában a filmben.

Halle Berry nem fürdött egy teljes hónapon át

Film: Dzsungelláz (1991)

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

Halle Berry a kilencvenes évek elején még nem volt nagy név, csak egy feltörekvő színésznő, aki a korszak legmenőbb afroamerikai rendezőjétől, Spike Lee-től kapott egy menő szerepet: egy crackfüggő lányt alakíthatott. Berry teljes beleéléssel vetette bele magát a szerepbe, és miután jó néhány valódi crackfüggővel találkozott, úgy döntött, hogy a hitelesség kedvéért hozzájuk hasonlóan ő maga is mellőzi a fürdést és a mosakodást. Mindezt egy hónapon át csinálta, és nem szívesen lettünk volna a kollégái helyében. Remélem, azért valaki szólt neki a színfalak mögött, hogy a nézők a moziban nem éreznek szagokat. Eltökéltségének nem lett meg az eredménye: a film kapcsán inkább kollégáját, Samuel L. Jacksont magasztalták a kritikusok és a nézők.

A Psycho nem azért fekete-fehér film, mert régi

Film: Psycho (1960)

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

1960-ban már bőven a színes filmek voltak divatban, így Alfred Hitchcock is nyugodtan forgathatott volna színesben. A rendező úgy érezte, hogy a film zuhanyzós gyilkossága annyira kegyetlen és véres, hogy ha a nézők színesben látják, az sokkolta volna őket, így a hatás tompítása érdekében inkább fekete-fehérben forgatott.

A rendező, aki rendkívül alapos kutatómunkát végez

Film: Titanic (1997)

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

James Cameron rendező több időt töltött el a Titanic roncsai között a tenger alatt, mint amennyi időt a Titanic utasai tölthettek anno a hajón.

Rendőröket hívtak Boratra

Film: Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika (2006)

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

A film forgatása során számtalan alkalommal nézték Sacha Baron Cohent terroristának, és összesen 91 (!) alkalommal hívták ki rá a rendőröket. A színfalak mögött a stábnak külön menekülési stratégiát kellett kidolgozni minden egyes forgatási napra, hogy baj esetén minél hamarabb lelécelhessenek.

Will Smith valóban látta a jövőt

Film: Legenda vagyok (2007)

A Legenda vagyok a jövőben játszódik, egy olyan világban, amiben egy vámpírvírus pusztította el az emberiséget, viszont az alkotóknak volt egy nagyon jó meglátásuk: A Times Square-en játszódó jelenetben egy gigászi hirdetőtáblán láthatjuk a Batman Superman ellen poszterét, kilenc évvel azelőtt, hogy a film megvalósult volna. 2007-ben egy ilyen filmötlet még maximum rossz viccnek számíthatott a Warner stúdió háza táján, de a vicc leginkább az, hogy végül tényleg film lett belőle.

10 nagy filmes titok a kedvenceidről egyenesen a színfalak mögül

Majdnem minden jelenetben találsz egy starbucksos poharat

Film: Harcosok klubja (1999)

David Fincher rendező leginkább arra szeretett volna reflektálni ezzel, hogy az évezred végére Los Angelesben minden sarkon volt három Starbucks kávézó. Le vagyunk maradva, nálunk erre még várni kell pár évet.

10 nagy filmes titok a kedvenceidről egyenesen a színfalak mögül

Liam Neeson nem tudott átugrani egy kerítést, de tizenöt vágásból azért megoldották

Film: Elrabolva 3. (2014)

Ha egy rendező egy 61 éves (ennyi idős volt Liam Neeson az Elrabolva 3. forgatásakor) színész főszereplésével forgat akciófilmet, ne csodálkozzon, ha az illető már nem képes nagy kaszkadőrmutatványokra. Amikor az egyik menekülős jelenet során Neesonnak át kellett volna ugrania egy kerítést, a sztár ezt nem tudta megcsinálni, de a vágók azért megoldották a dolgot. A mindössze hat másodperces jelenetet annyira feldarabolták, hogy úgy tűnjön, a színész tényleg átugorja azt a kerítést: összesen 15 (!!!!!!!!!!!!) vágást láthatunk a hat másodperc alatt.

Egy film, ami tönkretett egy teljes vadászszezont

Film: Ideglelés – The Blair Witch Project (1999)

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

A blairi boszorkány után kutató fiatalok found footage horrorjának akkora hatása volt Amerikában, hogy fiatalok tömegei árasztották el az amerikai erdőket, rejtélyes romok után kutatva. Ezzel a tevékenységükkel elriasztották a vadakat, így az 1999/2000-es vadászszezon számít minden idők legrosszabbjának az Egyesült Államokban.

Az egyik legképtelenebbnek tűnő horror igaz történeten alapul

Film: Rémálom az Elm utcában (1984)

10 nagy titkot leplezünk le a kedvenc filmjeidről, a Titanictól a Harcosok klubjáig

Az álmokban gyilkoló Freddy Krueger alakját Wes Craven rendező igazából az LA Times egyik újságcikkéből merítette. A cikk egy kambodzsai családról szólt, akik hazájukban túlélték a Gyilkos mezők néven ismert tömegmészárlást, és az Egyesült Államokba menekültek. A kisfiúnak azonban Amerikába érve is folyamatosan rémálmai voltak a történtek után, amiktől annyira rettegett, hogy inkább úgy döntött, nem alszik egyáltalán. Napokig ébren volt, a szülei rettenetesen aggódtak érte, de amikor végre elaludt, megnyugodtak. Aztán az éjszaka közepén sikoltozásra ébredtek, de mire átértek a gyerekszobába, a fiukat holtan találták. Belehalt a saját rémálmába.

Benicio Del Toro végigfingotta a kihallgatásjelenetet

Film: Közönséges bűnözők (1995)

A kilencvenes évek egyik legjobb krimijének tartott Közönséges bűnözők rendőrségi kihallgatás-jelenetében a főszereplőknek végig komoly arcot kellett volna vágniuk, de erre képtelenek voltak, mivel Benicio Del Toro egyfolytában fingott köztük. Ennek köszönhető, hogy a színészek végigröhögik a jelenetet, és végül ez a változat került be a filmbe is.

Lelepleznél velünk még néhány izgalmas titkot?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top