Sztárok

Férfi-nő barátság: lehet tanulni Julia Robertstől és George Clooney-tól

Az A-lista két oszlopa röpke tizenöt éve bizonyítja, hogy nem lehetetlen ellenkező nemű emberek közt sem a barátság. Van mit ellesni tőlük.

Férfi és nő barátságáról mindenkinek megvan a maga határozott véleménye, ami általában vagy úgy szól, hogy “az egyik úgyis többet akar”, vagy úgy, hogy igenis lehetséges a dolog. Az elméleteknél viszont sokkal érdekesebb a gyakorlat, pláne ha nem azt mutatja be valaki, hogy ellenkező nemű emberrel nem haverkodunk, hanem jön egy nő meg egy férfi, és megcsinálják a mutatványt. Ha pedig mindennek a tetejébe még úgy is hívják a két illetőt, hogy Julia Roberts és George Clooney, hát arra már tényleg felkapja az ember a fejét.

A Pénzes cápa címmel újra közös filmben domborító páros jó tizenöt éve nyomul együtt, és teljesen mindegy, mikor és hol állnak a nyilvánosság elé, ordít róluk, hogy milyen jól kijönnek egymással, tehát minden okunk megvan rá, hogy megpróbáljunk tanulni tőlük egy kicsit. Nosza.

George Clooney, Julia Roberts és Jodie Foster a Pénzes Cápa forgatásán
George Clooney, Julia Roberts és Jodie Foster a Pénzes Cápa forgatásán

Egy-két jó szó sosem árt

“Nagyon régóta vagyunk nagyon jó barátok. Egész egyszerűen odáig vagyok érte.” Oké, az külön kategória, amikor az 55-öt nemrég betöltő George Clooney mondja ezt valakiről, de egy ilyen megjegyzés bárkitől jól esik. Ahogy egy ilyen is: “Fantasztikus anya, fantasztikus feleség, és nagyszerű, nagyszerű barát.”

George és Julia Cannesban
George és Julia Cannes-ban

Ahogyan némi szurkálódás sem

Hollywood legnagyobb szívatógépe persze a komaasszonyával sem mindig ilyen bűbájos. Amikor leültették őket, hogy interjúvolják meg egymást, és Julia Roberts megkérdezte tőle, mire gondolt az első találkozásuk alkalmával, George Clooney így felelt: “Arra, hogy van-e hátsó kijárat.” És ő is megkapta a magáét, amikor Robertset arról faggatták, rábízná-e a gyerekeit országos cimborájára: “Az attól függ, hogy mennyi időre kellene elmennem.”

A Pénzes cápa bemutatóján Cannesban
A Pénzes cápa bemutatóján Cannes-ban

De azért tudni kell előrelépni is

Amikor Julia Roberts 2004-ben terhes lett ikreivel, Clooney hozzáállása is megváltozott. “Nagyon kellemes fordulat ez a kapcsolatunkban, mert azelőtt csak szívattuk és ugrattuk egymást. Most viszont folyton kihúzza nekem a széket, odafigyel, hogy van-e elég vizem, és állandóan azt mondogatja: Jól vagy? Kicsit sápadtnak tűnsz” – mesélte akkoriban a színésznő.

Férfi-nő barátság: lehet tanulni Julia Robertstől és George Clooney-tól

Túltolni viszont nem érdemes

Ellentétben mondjuk Gillian Andersonnal és David Duchovnyval, Robertséket nem nagyon akarta összehozni senki. Nyilván sokat segít ebben, hogy a színésznő 2002 óta házasságban él, és a maga módján Clooney is lekötötte magát, amíg rá nem talált Amal Alamuddinra.

Amal, George és Julia
Amal, George és Julia

Lehet szeretni is a másik partnerét

“Danny és én jó barátok vagyunk, nagyon szeretjük egymást” – így Clooney, amikor Roberts férjéről kérdezték. A színésznő pedig így nyilatkozott Amal Clooney-ról, amikor bemutatták őket egymásnak: “Eléggé belezúgtam.” A lényegre törő közlést később aztán még azzal is megtoldotta, hogy “a boldog házassággal kapcsolatban az egyetlen jó tanácsom az, hogy meg kell találni a nekünk való embert – és George megtalálta az övét.”

Férfi-nő barátság: lehet tanulni Julia Robertstől és George Clooney-tól

Sőt, a gyerekeit is

Ami általában még az azonos nemű barátokat is szétválasztja, az Robertséket inkább összehozza. “Amikor új emberek jelennek meg az életünkben – a férjem, a gyerekeim, az ő felesége –, még szorosabbra fűződik a kapcsolatunk” – mondta a színésznő. A véleményét pedig osztja Clooney is, csak ő egy kicsit másképp fogalmazott, amikor Roberts gyerekeiről beszélt: “Amikor rendes emberi lény lett belőlük, elhozta azt a három szörnyeteget az olaszországi házamba, és baromi jól éreztük magunkat együtt.”

Julia és George a 2013-as BAFTA díjátadón
Julia és George a 2013-as BAFTA díjátadón

Talán némi hajlam is kell hozzá

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mindketten szívesen barátkoznak az ellenkező nemmel: George Clooney-t például bizalmas viszony fűzi Sandra Bullockhoz is, és Julia Roberts is jóban van Richard Gere-rel a Micsoda nő! óta, pedig az ugye nem tegnap volt. Bullock szerint ő és Roberts közös felügyeleti jogot gyakorolnak Clooney felett, és ezzel mindketten elégedettek is.

Julia és George az Ocean's Elevenben
Julia és George az Ocean’s Elevenben

Na meg őszinteség

Nem is olyan bonyolult ez, igaz? Végül is csak annyiról van szó, hogy tényleg komolyan gondolják a barátságukat. Vagy ahogyan Roberts fogalmaz: “Micsoda szerencse, hogy mi nem hollywoodi barátok vagyunk. Hála istennek őszintén bírjuk egymást, különben a kapcsolatunk maga lenne a pokol.” Hát tessék: lehet utánuk csinálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top