Sztárok

Ilyen helyesek a világhírű magyar operaénekes, Cser Krisztián ikrei

Ma már nemzetközileg elismert magyar operaénekes Cser Krisztián, pedig eredetileg nem is ezzel akart foglalkozni. Inkább a fizika vonzotta.

Gyerekkora óta jelen volt a tudomány és a zene Cser Krisztián életében.

“Már kisiskolás koromban is a matematika volt a kedvencem, sokáig programozó matematikusnak készültem. Emlékeim szerint már öt-hat évesen is folyton összeadtam, magabiztosan szoroztam össze a kétjegyű számokat is, és előszeretettel írtam számsorokat. A mai napig is gyakran előfordul, hogy reflexszerűen fejben megsaccolom a számla végösszegét. Végül a fizikában találtam meg azt a bizonyos pluszt, hiszen ez a tantárgy sokkal természetközelibb volt a számomra” – kezdte Cser Krisztián, akit Mozart Varázsfuvolájának berlini bemutatója előtt értünk utol.

Cser Krisztián fizikus helyett operaénekes lett

A gimnázium befejeztével fizikus szakra jelentkezett az egyetemen, és biztosra vette, hogy bár művészcsalád gyereke, ő más utat választ. Édesapja karmester, nagymamája, Cser Tímea pedig neves operaénekes volt. “Sajnos a nagymamát februárban elvesztettem, gyönyörű kort élt meg, 97 éves volt, amikor elment. Számos neves előadót tanított, többek között Kulka János is tőle tanult énekelni. Nagyon örült, amikor az egyetem után úgy döntöttem, hogy a tudomány helyett mégis a zenét választom. Mindig kikértem a véleményét és megfogadtam a tanácsait. A záróvizsgámon is ott volt a Zeneakadémián, és számos templomi koncertemet is látta.”

Cser Krisztián fizikus helyett operaénekes lett

Operaénekesként 2008-ban az olaszországi Spoletóban debütált Don Magnificóként, ezzel a szereppel japán turnén is részt vett. Cser Krisztiánnak igazán széles a repertoárja, hiszen klasszikus darabokban, kortárs operákban és klasszikusok modern feldolgozásaiban egyaránt játszik, mindemellett gyerekeknek szánt produkciókban is megmutatta magát. De a brüsszeli reptér flashmobját is élvezte:

A rengeteg koncertturné és fellépés mellett Krisztián természetesen férjként és családapaként is igyekszik maximálisan helytállni. “Tizenegy éve boldog házasságban élek, a feleségem csodás asszony, mindenben maximálisan támogat. Két gyönyörű ikerlányunk van, ők most hétévesek. Nekik is nagyon jó hallásuk van, a lányok épp nemrég választották ki a hangszereket, amelyen játszani szeretnének majd. Blanka hegedülni fog, Alina pedig zongorázni.”

Cser Krisztián fizikus helyett operaénekes lett

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top