Sztárok

Ez sokkolta Markó Robit gyerekként

A Nagy Duett táncos lábú sztárja, Lola párja igencsak mozgalmas gyerekkort tudhat maga mögött. Robi ugyanis Ausztráliában született, és előbb szólalt meg angolul, mint magyarul.

 

Markó Robi Mel­bourne-ben látta meg a napvilágot, és csak a kilencvenes évek közepén költözött családjával vissza Magyarországra, amely valóságos kultúrsokkot jelentett az akkori kiskamasznak.

“Kilenc évet éltem Ausztráliában, ez az időszak meghatározta az egész életemet. Tényleg előbb szólaltam meg angolul, de azért otthon fontos volt, hogy magyarul beszéljünk egymással. Még a bátyámmal is, aki most is Ausztráliában él. Bár amikor nagyon gyorsan akarunk megosztani valamit egymással, vagy ha esetleg idegesebben szólunk egymáshoz, akkor előfordul, hogy ezt angolul tesszük” – mesélte a Blikknek Tóth Gabi egykori párja, a táncos lábú Markó Robi, aki a mai napig furcsa emlékként őrzi első Európában töltött iskolás napjait.

Ez sokkolta Markó Robit gyerekként

“Mi csallóköziek vagyunk, így három hónapot Szlovákiá­ban laktunk, ahol a szü­leim beírattak minket iskolába. Na, az maga volt a kultúrsokk! Azok után, hogy Melbourne-ben az iskola szabad, oda ülhet mindenki, ahova akar, úgy öltözik, ahogy akar, mindenki egyenlő, ott köpenyt kellett hordani, a szünetben az osztályteremben sétálhattunk körbe, és az egész nagyon abszurd volt.”

A Nagy Duett színpadán is hétről hétre jeleskedő Markó Robi azt is elárulta a lapnak, hogy bár hiányzik neki a szigetország, élni már nem akarna ott.

Ez sokkolta Markó Robit gyerekként

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top