Sztárok

Legyen ön is paraszt! – Farm-kritika

Sokan szapulják a tévét, hogy csak a trágya van benne. Ők most végre önigazolást kapnak. Szarban matatással indult útjára a Farm.

Beköszöntött a tavasz, lassan ideje lesz a vetésnek, az RTL azonban máris új reality magjait szórta a földbe. A Farm című formátum csillaga ugyan már felragyogott a hazai valóságshow-k egén (korábban a VIASAT3 próbálkozott vele – a szerk.), ám az első Big Brotherrel és az első Való Világgal szemben annyi feltűnést keltett, mint fing az atomháborúban.

Legyen ön is paraszt! – Farm kritika

Valóságshow-éhségünket egy a komfortosítás előtti paraszti élet szépségeibe és árnyoldalaiba betekintést engedő mű csillapíthatja mostantól. Az első adás alapján nagyot harapnánk belőle. Az utóbbi években amúgy is ritkán találkoztunk főműsoridőben megművelendő földekkel, hacsak Mészáros Lőrinc birtokaival nem. Az RTL Klubnak is Szlovéniáig kellett mennie, míg talált egy televíziós szempontból is használható parasztgazdaságot, ahol garantáltan csak a kameráknak és a reflektoroknak jut áram, de azoknak elegendő.

Legyen ön is paraszt! – Farm kritika

“Modellnek tanulok, csak az arcomat hoztam a Farmra”

A Farm ismét hozza azt a képi és dramaturgiai professzionalizmust, amellyel a csatorna a műfajt műveli. A jó reality kulcsa a sikeres szereplőválogatás, az első adás alapján nemigen nyúlt mellé a stáb. A szolgálati nyugdíjban unatkozó tűzoltó, a frusztrált anyuka, a szegény ember Rambója, a BMW-s műmájer, aki elnézte a házszámot az ÉNB-castingon, a nagyszájú jófejcsaj és az adásbiztosan síró meggyötört lélek – itt vannak mind számos nem kevésbé szórakoztató karakterrel együtt, köztük A NŐVEL, AKIT EGY POZITÍV TERHESSÉGI TESZT SEM KÉSZTET RÁ, HOGY LEMONDJON EGY REALITY-SZEREPLÉST, és készen állnak rá, hogy hajba kapjanak a javak egyenlőtlen elosztása felett. A konfliktusok számát tovább növelheti a generációs ellentét, ezúttal nagyobb a szórás, mint amit a legutóbbi ValóVilág című gyerekműsorokban megszokhattunk.

 “Ha büdös is a szája, ugyanúgy megcsókolom”

A Farm műsorvezetőkben is megújulást hoz. Fördős Zé bizonyítja, hogy nemcsak sous vidált marhapofák jelenlétében képes természetesen viselkedni, de a valóságshow műfaját belülről is szorgalmasan tanulmányozó Nádai Anikó is magabiztosan áll helyt a baltanyél másik végén.

Legyen ön is paraszt! – Farm kritika

A formátum előnye, hogy a kiszavazások, akárcsak az Éden Hotel esetében, egymás között történnek, így nem minket igyekeznek majd megtéveszteni a játékosok, hanem egymást. Másrészt azért minden a megszokott kerékvágásban halad: már az első adásban látszik, hogy a gátlások ismét alkoholban oldódnak, még ha most demizsonból öntik is. És persze már most benne van a levegőben, hogy nem mindenki áll majd ellen a hormonok szavának: már lement az első ígéretesnek tűnő fűzési kísérlet. A pólóra nyomtatandó szövegekből sem lesz hiány “Ha büdös is a szája, ugyanúgy megcsókolom” vagy éppen “3 hónap, 20 millió és nem pornó”.

Az igazi megpróbáltatások azonban csak ezután kezdődnek, júniusra kiderül, hogy ki a legnagyobb paraszt. Erős verseny lesz.

Legyen ön is paraszt! – Farm kritika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top