Sztárok

Meghalt Andai Györgyi színművésznő

68 éves korában elhunyt Andai Györgyi színművésznő. Pályáját gyermekszínészként kezdte, utolsó éveit a Katona József Színházban töltötte.

Andai Györgyi gyermekszínészként a Két emelet boldogság című játékfilmben szerepelt először 1960-ban. 1963 és 1966 között amatőrként az Egyetemi Színpadon játszott.

Főiskolai tanulmányait a Színház– és Filmművészeti Főiskolán végezte 1968-1972 között, majd a Szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött egy évre. 1973-tól, tíz éven át a Vígszínház tagja volt.  1983-ban a Népszínházhoz igazolt, a társulat megszűnése után a Budapesti Kamaraszínházban játszott.

Utolsó színházi munkái között tudhatta az Agnes, Isten báránya című előadást a Spinozában, a Nyolc nőt a Játékszínben, valamint a Katona József Színházban 2014-ben bemutatott Petra von Kant-ot.

Színházi szerepei mellett filmekben, tévéfilmben kapott szerepet, és rendszeresen szinkronizált. Andai Györgyi olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Maggie Smith, aki szerint nagy teher szépnek lenni (Elvált nők klubja, Tea Mussolinivel), Susan Sarandon (Lorenzo olaja), Faye Dunaway (Siralomház), Shirley MacLaine (Égi jel, Az árnyékfeleség) vagy az idén 70 éves Diane Keaton (Női vonalak) – olvasható a Színház.hu oldalán.

A Játékszín igazgatója, Németh Kristóf Facebook posztjában így ír, miután megtudta, meghalt Andai Györgyi.

Drága Barátom! Néhány napja így búcsúzunk egymástól (mint mindíg): – Szeretlek! – Szeretlek! – Majd hívlak! – Na, addig …

Közzétette: Kristóf Németh – 2016. március 16.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top