Sztárok

Vujity Tvrtkóhoz csak horvátul beszélhetnek gyerekei

Vujity Tvrtko megtiltotta gyerekeinek, hogy magyarul beszéljenek vele. A TV2 egykori riportere meg is indokolta, miért hozta ezt a döntést – írja a Bors.

A karrierjét valószínűleg az RTL Klubnál folytató Vujity Tvrtkóhoz csak horvát nyelven szólhatnak gyerekei. A TV2 egykori riportere azért hozta meg ezt a döntést, mert szívügyének tekinti a nemzeti kisebbség kérdését – írja a Bors. “Magyarország a hazám, és nem más, de a kultúra és a nyelv a horvátokhoz köt. Otthon csak horvátul beszélek, és a gyerekeim is csak ezen a nyelven beszélhetnek hozzám, ahogy annak idején én is a nagyszüleimhez” – mondta a TV2-től végkielégítés nélkül távozó Tvrtko. “Legkisebb fiam, Bendics, ahogy én hívom… kiválóan beszéli a nyelvet, így történhetett, hogy amikor a horvát köztársasági elnök hazánkba látogatott, Bendegúzzal is tárgyalt a horvát nemzetiségi óvodában” – mondta a rengeteg pénztől eleső Vujity Tvrtko.

Vujity Tvrtkohoz csak horvátul beszélhetnek gyerekei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top