Sztárok

Ki lesz a jövő Zimány Lindája és Bódi Sylvije? – Keressük az új magyar glammodell-generációt

Zimány Linda kivételével a nagy magyar glammodell-generáció összes tagja betöltötte a harmincat. Férfimagazinjaink szinte már nincsenek, és nem nagyon látszik, hogy jönne az új generáció. Kiből lesz így a jövő Bódi Sylvije, Dukai Reginája és Debreczeni Zitája? Utánajártunk.

A CKM és az FHM megszűnt létezni, a Playboy pedig márciustól már csak akkor hajlandó lefotózni a jó testű lányokat, ha legalább egy zsinórtanga van rajtuk, és minimum a kezükkel kitakarják a mellbimbóikat.

Debreczeni Zita inkább a fényképezőgép másik oldalán érzi otthonosan magát, és persze Gianni mellett mosolyogva, Bódi Sylvi a férfimagazinokban való fotózkodás és a naptárkiadás helyett inkább a “körbejárom a világot egy szörfdeszkával, és széjjelposztolom az Instagramot” sport lelkes hívévé vált, és bár Dukai Regina az Instán még mindig itt van nekünk, már vége azoknak az időknek, amikor még a csapból is ő folyt.

@sylvibodi által közzétett fénykép,

Egyedül a Dream Team legfiatalabb tagja, Zimány Linda tartja a frontot amerikai szépségversenyekkel, Jude Law-os sztorikkal, Kedves Ferenccel és Dan Bilzeriannal, de sajnos úgy fest, eljött az ideje annak, hogy a régi fenyegetését beváltva tényleg az ügyvédkarriert választja a főállású glammodell celebkedés helyett, és az utána maradt űr akkora lesz, hogy azt még egy vadonatúj Sugarbird kollekció sem lesz képes betölteni.

Mi lesz velünk ezután? Kinek a bikinis fotózásáról fog riportot közvetíteni a Fókusz és az Aktív? Rosszmájúak már kérdezik, hogyan találnak így párt maguknak a magyar milliárdosok és futballisták? A probléma már-már égető, hiszen a világnak fájdalmasan szüksége lenne az új glammodell-generációra, de ők ezidáig még nem kopogtattak.

Tisztázzunk valamit!

Persze a probléma megoldásához első blikkre szükség lenne a glammodell szó pontosabb definíciójára is. A szó első része, a glam ugye az angol glamour szóból ered, vagyis a csillogást hivatott visszaadni, a modell szó pedig valószínűleg nem szorul különösebb magyarázatra. A csillogó modell fordítás ez esetben talán azért is lehet félrevezető, mert az emberek alapvetően a sima modellek világát is ragyogónak találják, szóval ezzel sem lettünk beljebb. Mivel az interneten sincs Wikipedia szócikk a témában, ráadásul úgy fest, hogy a glammodell egy magyar fejlesztésű szó – innen is pacsi a kitalálójának –, ezért egy rögtönzött, és cseppet sem reprezentatív közvélemény-kutatást végeztem az ismerőseim körében, hogy szerintük mit jelent.

Azok, akik komolyan vették a feladatot, és megpróbáltak válaszolni, nagyjából mind hasonló következtetésre jutottak: a glammodellek azok a hagyományos modelleknél kicsit nőiesebb idomokkal rendelkező lányok, akik a kifutók világa és a divatfotózások helyett inkább a szexi fotózások világában érzik otthon magukat, ahol a hangsúly inkább rajtuk, és nem annyira a bemutatott ruhán van. Fehérnemű- és bikinimodellként, félakt és aktmodellként, naptárfotózások alanyaként és persze dekoratív, minden létező celebpartyn ott pózoló sztárként kell őket elképzelni, akik előszeretettel kóstolnak bele olyan melléktevékenységekbe is, mint a DJ-zés, a műsorvezetés vagy a háziasszonykodás (na nem otthon, hanem különféle rendezvényeken). Amikor rákérdeztem, hogy ki az, akit glammodellnek tartanak, furcsa módon mindig az alábbi nevek jöttek elő: Bódi Sylvi, Dukai Regina, Debreczeni Zita és Zimány Linda.

@sylvibodi által közzétett fénykép,

A szakértő szerint a glammodellségnek leáldozott

A gondok tehát már ott kezdődnek, hogy ha van egy szó, amit valaki valamiért főképp a fenti négy celebmodell tevékenységére talált ki, és ez a szó ennyire szorosan kötődik hozzájuk, akkor a jövőben nem lesz egyszerű másokra is ilyen szépen ráhúzni, de én azért bízom a magyar média képviselőinek határtalan kreativitásában. Azonban nem elégedhettem meg egyszerű laikusok válaszaival, ezért megkerestem a téma avatott szakértőjét, a Player.hu online férfimagazin szerkesztőjét, Rétsági Oszkárt, hogy mesélje el, szerinte kik lehetnek az új trónkövetelők.

Egy olyan embertől, aki a munkaideje tekintélyes részében szép lányok friss Instagram posztjait nézegeti, pozitív válaszra számítottam, mégsem azt kaptam. Oszkár szerint nagyon nem tett jót a celeb-bulvár-modellvilágnak, hogy pár éve berobbant Mihalik Enikő és Palvin Barbi, akik olyan magasra tették a lécet, hogy azt innen Magyarországról lehetetlennek tűnik megugrani. Ők igazi A-kategóriás amerikai sztárok mellett vagy sztárokkal buliznak, a legnagyobb divatcégek foglalkoztatják őket, és ezzel nagyon nehéz felvenni a versenyt.

Valami gond lehet az utánpótlással, és nem zökkenőmentes a generációváltás glammodelléknél. Ez a fajta modellkedés megváltozni látszik, a klasszikusan kizárólag szépségipari termékek helyett két irányvonal kezd tisztán kibontakozni: a hagyományos értelemben vett, glamourmentes modelleké, akik között rengeteg a híres, jól futó magyar, akikre büszkék vagyunk, például Barabás Heni, Palvin Barbi, Kondás Kata, Kucsik Ditta, illetve a social mediát remekül használó szépségeké, akik fusiban modellkednek. Nekik van egy főállásuk, melyben önerőből sikereket érnek el, de emellett felépítették magukat brandként is. Ilyen például minden idők legszebb olimpikonjának választott úszó, Jakabos Zsuzsi, vagy például a műsorvezető Iszak Eszti.

Az utolsó reménysugár: az Instagram

Ezen felül persze még akad egy irány, amire nem árt figyelni: az Instagram. A csábító csücsörítések és a “véletlenül egy étrendkiegészítő is került a reggeli edzőtermes pucsítós fotómra” fotók terepe rendkívül nemzetközi, és nem igazán ismeri a nyelvi korlátokat, így ha egy magyar lány megtetszik a nagyvilág népének, akár hónapokon belül Insta-celebbé válhat. Persze ez még mindig nem egyenlő az általunk megismert négy glammodell irigylésre méltó karrierjével, de Bódi Sylviből, Dukai Reginából, Debreczeni Zitából és Zimány Lindából is csak egy van, és ez most már így is marad.

Olvasnál még glammodelljeink káprázatos életéről?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top