Sztárok

Schobert Norbi ellen összefogtak a dietetikusok

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nem kér Schobert Norbi támogatásából – írja a Blikk.

Hét éve működik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, amely során éves szinten kétszáz helyen tartanak ingyenes szűrővizsgálatokat. Ezt a programot, az európai uniós­ források mellett ismert cégek támogatják és több tucat szakmai szervezet. Amikor azonban az eseményhez felkérték a 140 milliót bukó Schobert Norbi cégét fő támogatónak, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kijelentette: ha Schobert Norbit és cégét beengedik a programba, akkor ők kiszállnak – írja a Blikk. “Nem értem, hogy egy szervezet, amelynek tagjai az egészség megóvására esküdtek fel, így reagál. Mi felkérést kaptunk arra, hogy vegyünk részt a programban. Nagyon örültünk neki, hiszen a kitelepülések alatt képesek lettünk volna megmozgatni az embereket, ráadásul a 1,5 milliós Face­book-táborunk segítségével még több érdeklődőt tudtunk volna elvinni a szűrésekre” – mondta Schobert Norbi

Schobert Norbi ellen összefogtak a dietetikusok

“Nem dönthetek a szakmai szervezetek jóváhagyása nélkül, meg van kötve a kezem. Mivel a szakmai bizottsági ülésen több meghatározó szervezet, például az MDOSZ vagy a Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet vezetője és több stratégiai partner, így a Nestlé és az Unilever is jelezte, hogy nem kíván Schobert Norberttel együtt dolgozni, nem tehettem mást, mint vissza kellett vonnom a felkérést” – mondta a program igazgatója, Dankovics Gergely.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top