Sztárok

Hans Zimmer Budapesten…

Korunk egyik briliáns zeneszerzője, Hans Zimmer először indul turnéra, hogy az élő zene élményét megadhassa rajongóinak. Budapest része ennek az egyedülálló koncertsorozatnak, a világ egyik legsikeresebb filmzeneszerzője május 11-én lép színpadra a Budapest Arénában!

Zimmer először Londonban lépett be a film világába, az ismert komponistával, Stanley Myersszel közös munkájával, amit Az én kis mosodám című filmben hallhatunk. Hamarosan szólóban is egyre sikeresebb szerzőnek számított, főként újító, a régi és az új zenei irányzatokat, valamint technikákat kombináló stílusával.

Hans Zimmer Budapesten...

Karrierjében 1988 jelentette a fordulópontot, amikor felkérték a Rain Man zenéjének megírására. A film elnyerte a legjobb film Oscar-díját és meghozta Hans Zimmer első Oscar-jelölését zeneszerzőként. A következő évben ismét ő jegyezte a legjobb film, a Miss Daisy sofőrje zenéjét. 2 Oscar-díjas filmmel a háta mögött a 90-es évek elején betonozta be végleg hírnevét az Oroszlánkirály zenéjével. A filmzene több mint 15 millió példányban kelt el, megkapta az Oscar-díjat, emellett Golden Globe-, American Music-, Tony- és Grammy-díjat is nyert.
2000-re Hans Zimmer szinte minden sikerfilmben részt vett, az ezredfordulón a Gladiátor zenéjéért nyert számtalan díjat, többek között Golden Globe és Filmkritikusok díját is az Oscar-jelölés mellé.

Hans Zimmer Budapesten...

Több tucatnyi lenyűgöző filmzenét alkotott, többek között a Pearl Harbor, Thelma & Louise, Tiszta románc, Holiday, A szikla, Lesz ez még így se, Mission Impossible 2, Madagaszkár, Kung Fu Panda, Sherlock Holmes, A Da Vinci-kód, Angyalok és démonok, Eredet című filmekhez, valamint az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb filmzenéjét A Karib-tenger kalózai szériához.

Hans Zimmer Budapesten...

Hans Zimmer élő koncertje különleges élményt tartogat; a több évtizedes karrier legsikeresebb művei a szerző személyes közreműködésével, szimfonikus zenekar előadásában, rock és elektonikus zenével vegyítve, és egy csodálatos fény- és látványshow-val kiegészítve.

A budapesti koncertre az utolsó jegyek most még megvásárolhatók a www.livenation.hu oldalon keresztül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top