Sztárok

A Dal: Eurociki és egyéb beszólások Pierrot-tól

Szombaton startol A Dal idei elődöntője, mi pedig összeszedtük a műsor legemlékezetesebb beszólásait, kiosztásait, ami vagy Pierrot szájából hangzott el, vagy neki címezték visszakézből.

Az egyetlen zsűritag – a mindig jól öltözött – Pierrot volt, aki merte vállalni sokszor extrém és durva véleményét, mi pedig, mint ahogy az lenni szokott, hol bólogattunk, hol a zenészekkel együtt sértődtünk meg, de tény: ő volt a legszórakoztatóbb és legmegosztóbb zsűritag tavaly A Dalban.

Az első gyöngyszem

A Dal válogatóján a New Level Empire kapta Pierrot-tól a legnagyobb pofont. Itt volt lehúzás, igazság, de személyeskedés is.

“A New Level Empire-t kiváló vállalkozásnak tartom, üzleti vállalkozásnak. (…) Nagyon sokan eszegetnek pattogatott kukoricát tévénézés közben, de amikor elmegyünk egy étterembe, valahogy sose pattogatott kukoricát rendelünk. (…) Nagyon nehéz értékelni egy olyan szólistát, aki egyébként nagyon szerény énekesi képességekkel rendelkezik, ezenkívül a színpadi jelenléte is nagyon neutrális, már-már civil, közben pedig ilyen arrogáns” – mondta a zsűritag. 

A kritika végén az énekes és bandája nyilván nagyot nyelt, majd kissé bántva el is vonultak, ők azonban utólag nem fogalmaztak meg túl nagy szavakat, hogy visszavágjanak Pierrot-nak. A tüske ugyan érződött, de inkább illedelmesen megköszönték, a személyes vonalat azonban nem értették.

“Ez egy olyan dolog volt, ő feldobta a labdát, és mindenki lecsapta, de a személyes dolog, amiről nem tudom, hogy mi az, az tök freaky, tehát most itt állok és beszélgetünk arról, hogy mi lehet az?! Mert ha ismertük volna egymást, elmondanám neked, hogy volt a Pierrot-val olyan sztorim hogy…, de nem. Pedig itt rengeteg olyan előadó van, aki már dolgozott vele, vagy nem, és ezért haragszik rá… háh! Ez is kiderült” – kacsintott keserédesen Zola a New Level Empire frontembere.

Őt erre bizony megkérték!

Természetesen az erre jól megfizetett Pierrot megosztotta véleményét másokkal is, kendőzetlenül kimondta, hogy mit gondol a dalról, olykor azt is, hogy az előadóról vagy a színpadi képről, hol dicsért, hol mart, de azt mondta, ő így érezte jónak.

“Mikor felkértek arra, hogy legyek A Dal zsűritagja, szakmai véleményt vártak tőlem, elsősorban azt. Én ennek a feltételnek szerettem volna maximálisan megfelelni. Ez azt jelenti, hogy hibáztam volna, ha bármikor a személyes preferenciáim előtérbe kerültek volna a szakmai véleményemhez képest” – mondta Pierrot korábban a vintage online-nak, miután kiderült, Csemer Bogi képviselheti hazánkat Bécsben. 

A Dal: Eurociki és egyéb beszólások, Pierrot vitte tavaly a showt

A legnagyobb port kavart beszólást Tóth Vera kapta

A fentiekkel ellentétben, Pierrot itt nem személyeskedett, szakmai meglátása, mások szerint beszólása abszolút szakmai jellegű volt.

“Ez a dal csak akkor nem válik eurocikivé, ha közöttünk marad” – bírálta Tóth Vera és Hrutka Robi szerzeményét A Dal ítésze. Tóth Vera – aki nemrég könyvet írt – pedig természetesen megsértődött, azonnal ugyan nem, de másnap átgondoltan válaszolt.

 “(…) nem bírom a kritikát. De, bírom, csak nem A Dal zsűrijétől, akik közül az egyiknek a bántás a legmegfelelőbb bánásmódja, és az, hogy lelkes előadóművészeket arrogánsnak és a dalukat eurocikinek nevezze bármelyik zsűritag egyenes, élő adásban, szerintem etikátlan (…) Az egyik családtagom azt mondta, hogy a démoni személyiségek nem fogják érteni a friss, tiszta, isteni energiát” – írta visszakézből Tóth Vera.

Miután Vera állást foglalt, a nővére által igen jó testvérnek tartott Tóth Gabi is kifejtette véleményét. 

Ez a kiírás nem csak Pierrot kemény megjegyzésének szól, hanem az eheti bulvár lejárató kampánynak amit a testvérem…

Közzétette: Tóth Gabi – 2015. február 14.

A Dal: Eurociki és egyéb beszólások, Pierrot vitte tavaly a showt

Őket sem kímélte Pierrot:

Egy év távlatából talán már művészeink is adnak némi igazat Pierrot-nak, noha persze mindenki úgy gondolja tökéletesnek a maga művét, ahogy van. Természetes, hiszen különben nem állna ki vele egy ország elé, remélve, hogy a világ egy kis szegletének is megmutathatja. 

Íme, Pierrot Oláh Gergőnek is adott némi tanácsot, hogyan kellene:

Éliás Gyula Jr.-nak és a Fourtissimónak is odamondott egy bökőset:

Az Other Planetet pedig lecikizte, ami szintén kissé erős túlzás volt. 

Volt, aki örülhetett a mosolynak

Később már inkább azon lepődtünk meg, amikor Pierrot-nak feltétel nélkül tetszett valami, bár ilyet nem volt egyszerű kicsikarni tőle, a legizgalmasabb okfejtést mégis mindig tőle hallhattuk. Az egyik legszerencsésebb Szabó Ádám volt, aki ugyan nem jutott ki Bécsbe, mégis mosolyt kapott Pierrot-tól, aminek a manapság már babájával pózoló Tatár Csilla is örült

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top