Sztárok

Mark Wahlberget perelte egy magyar nő

Egy magyar nő, Griga Zsuzsa pert nyert a hollywoodi híresség, Mark Wahlberg filmje ellen, ráadásul annak világhírű rendezőjét, Michael Bay-t és kiadóját, a Paramount studiót is elmarasztalta a bíróság.

A történet 2013-ig nyúlik vissza, amikor a Pain and Gain vagyis Izomagyak című filmet bemutatták a mozikban, ennek egyik főszereplője Mark Wahlberg. A mozi feldolgozza egy magyar milliomos tragikus halálát is, aki történetesen Griga Zsuzsa öccse, Ferenc volt. A férfi körülbelül húsz évvel ezelőtt költözött ki Amerikába, később egy brutális gyilkosság áldozata lett, amit egy bűnszervezet tagjai követtek el ellene – írja a Bors.

Amikor az asszony értesült a film készítéséről, írt a Paramount stúdiónak, ahol először csak érdeklődni szeretett volna, azonban a filmgyár durván elutasította, mondván, semmi köze az egészhez. Az előzetest látva azonban Zsuzsát teljesen felkavarta a film gondolata, úgy érezte, viccet csináltak öccse halálából.

Mark Wahlberget perte egy magyar nő

“Meg akartam előzni, hogy nevetség tárgya legyen a testvérem és a barátnője emléke. Ezek az emberek gyilkosok voltak. Nem szeretném, ha az amerikai közönség szimpatizálna velük” – mondta az eset kapcsán Zsuzsa a Miami Herald című lapnak még évekkel ezelőtt.

A Bors pedig most felkereste az asszonyt és ügyvédjét, a bíróság ugyanis elmarasztalta a rendezőt és a stúdiót is. Ítélet azonban csak később születik.

“A főszereplő Mark Wahlberget azért pereltük be, mert kiadott egy táplálékkiegészítő tablettát a film logójával. A sztárt végül nem büntette meg a bí­róság, a Paramountot és Michael Bay rendezőt viszont elmarasztalta. Már kaptunk egy ajánlatot tőlük, amit nem fogadtunk el. Az ítéletet azután hirdetik ki, ha sikerül megállapodnunk az összegben” – nyilatkozta a Borsnak Zsuzsa jogi képviselője, Rónai Péter amerikai–magyar sztárügyvéd, aki magas kártérítési összegeket nyert korábban a Costa Concordia és a philadelphiai kacsahajó ügyében érintetteknek is.

Mark Wahlberget perte egy magyar nő

“Engem elsősorban nem a pénz érdekel, hanem hogy kérjenek bocsánatot nagy nyilvánosság előtt” – mondta Griga Zsuzsa a lapnak.

A filmben egyébként Mark Wahlberg mellett Dwayne Johnson is játszik.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top