Sztárok

Megható búcsút vettek Alan Rickmantől a Harry Potter szereplői

A Harry Potter könyvek íróját és természetesen a színész összes ismerősét, rajongóját mélyen érintette a világ számára hirtelen elhunyt Alan Rickman halálhíre. Így gyászoltak a hozzá legközelebb állók.

J. K. Rowlingot, a filmes szakmát és a rajongókat is lesújtotta Alan Rickman csütörtöki halálhíre. A színész már régóta rákkal küzdött, erről azonban családján kívül nyilván csak a hozzá legközelebb állók tudtak. Távozásának híre így mindenkit mélyen megdöbbentett. A Harry Potterben nyújtott alakítása miatt az összes korosztályt meghódító Alan Rickman 69 éves volt, ahogy pedig barátai emlékeznek rá, az egyik legvidámabb és legkiegyensúlyozottabb színész a szakmában, és noha általában negatív karaktereket játszott, az egyik legpozitívabb életszemléletű embernek ismerték meg.

Megható búcsút vettek Alan Rickmantől a Harry Potter szereplői

“Alan Rickman az egyik leglojálisabb, és legtámogatóbb ember volt, akit valaha ismertem a filmiparban. Mindig bátorított engem úgy a szakmában, ahogy a magánéletben. Számíthattam rá, bármikor kérdésem, kérésem volt, ő ott volt. Szinte biztos vagyok abban is, hogy talán minden színpadi szerepemben is megnézett Londonban, de még New Yorkban is. Pedig nem kellett volna, hogy ezt tegye. Kollégák, akik régebb óta ismerték, mint én, mindig azt mondták: ha felhívod, Alan, legyen bárhol is a világban, vagy akármennyire elfoglalt, az biztos, ahogy egy napon belül máris a segítségedre siet” – emlékezett meg Daniel Radcliffe.


A Harry Potter filmek okos boszorkánya, a ma már a leginspirálóbb nők körébe emelkedett Emma Wattson is azonnal megemlékezett régi kollégájáról és barátjáról.

“Fájó volt hallani a hírt Alan Rickmanről. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy volt alkalmunk együtt dolgozni, és ismerhettem őt, különleges ember és színész volt. Rettenetesen fognak hiányozni a beszélgetéseink. Nyugodj békében, Alan, szeretünk.”

I'm very sad to hear about Alan today. I feel so lucky to have worked and spent time with such a special man and actor. I'll really miss our conversations. RIP Alan. We love you

Közzétette: Emma Watson – 2016. január 14.

A korábban az NLCafénak is interjút adó Rupert Grint a tőle megszokott módon egy jó hangulatú possztal búcsúzott.

J. K. Rowlingot pedig egyenesen sokkolta a színész halálhíre. “Nincsenek szavak, hogy mennyire sokkoló volt hallani Alan Rickman halálhírét. Varázslatos ember volt, csodálatos színész.”

Majd Alan Rickman családjának is részvétet nyilvánított.

A Ginny Weaslyt alakító színésznő, Bonnie Wright egy fotóval és néhány kedves gondolattal búcsúzott a színésztől.

“Alan, az egész teret energiával töltötted be, amikor beléptél a díszletek közé. Hatalmas inspiráció voltál mindannyiunknak. Nyugodj békében.”

Alan. The energy shifted every time you walked onto set. You were an inspiration to us all. RIP

Bonnie Wright (@thisisbwright) által közzétett fénykép,

A Weasly ikreket alakító ikerpár, James és Oliver Phelps sem feledkezett meg Alanről.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top