Sztárok

Czeizel Endre kislánya nem törvényes gyerek

Napok óta megy a botrányos cécó, hogy Czeizel Endre szeretője vajon törvényes módon esett-e teherbe. Most úgy tűnik, hogy az orvos genetikus kislánya törvénytelen baba.

Czeizel Endre hagyatéka körül napok óta óriási a botrány. Az ügy elég kacifántos, de a lényeg, hogy a tavaly augusztusban elhunyt Czeizel Endre szeretője, úgy tűnik, hogy nem törvényes módon jutott az orvos genetikus korábban lefagyasztott spermájához.

A Mokka pénteki adásának vendége Kaáli Géza professzor, a Kaáli Intézet igazgatója és tulajdonosa volt, akivel bővebben beszélgettek az ügy kapcsán.

“Háromféle ember fordul hozzánk: aki házasságban él, aki élettársi kapcsolatban él, vagy aki egyedülálló nő. Jelen esetben, ha jól értem, a szóban forgó hölgy egy egyedülálló nő” – mondta a professzor.

Czeizel Endre kislánya nem törvényes gyerek

“Egy egyedülálló nőnek a szóban forgó személytől nem lehet gyermeke. Neki csak donorspermával lehet gyermeke. A donorspermát az intézet szerzi be. A donorsperma anonim. A donorsperma gyűjtésére szigorú szabályok vonatkoznak Magyarországon. Mi magunk is gyűjtünk donorspermát, amióta ez a probléma kirobbant Magyarországon”

Kárász Róbert kérdésére, miszerint “Ez a legkisebb gyermek lehet-e törvényes gyermeke Czeizel Endrének?”, pedig határozott választ kapott a műsorvezető.

“Nem! Kizárt. Ha a hölgy egyedülálló nő, akkor ő célzottan senkitől sem kaphat spermát. Sem az említett személytől, sem mástól, sem magától, sem tőlem. Ő kizárólag donorspermát kaphat anonim módon. Ez a magyar törvény.”

A videóban bővebben is kifejti a professzor a problémát.

Czeizel Endre ügyéről itt olvashatsz még többet:

Kifakadt Czeizel Endre özvegye

Újabb bonyodalmak a Czeizel-ügyben

Czeizel Endre szeretője ügyvédhez fordult

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top