Sztárok

Ezt olvassa esténként Vilmos herceg

Minden bizonnyal meséket olvas a gyermekeinek, aztán pedig titkos dokumentumokat. Olyanokat, melyeket rajta kívül csak nagyon kevesen.

Egész pontosan a brit kormány és a minisztériumok aznapi döntéseit, határozatait és titkos tervezeteit. Ezeket az információkat eddig csak a királynő és Károly herceg kapta meg, mégpedig a híres piros dobozokban. Ez tulajdonképpen egy bőrönd, melyben igen régi hagyomány szerint az uralkodó megkapja a hivatalos papírokat, ezeket aláírva visszaküldi, illetve a törvénytervezeteket véleményezheti. II. Erzsébet általában ezt szóban teszi meg, ugyanis minden kedden, bárhol tartózkodik a királynő, audiencián fogadja a miniszterelnökét. Hogy pontosan miről beszélnek, nem tudni, a volt és a jelenlegi miniszterelnök csak annyit mondtak, hogy Erzsébet óriási tapasztalata miatt mindig megfogadják a tanácsát.

Nos most ezeket a papírokat Vilmos herceg is megkapja. S hogy miért papíron? Egyrészt biztonsági okokból, hiszen egy e-mail könnyen feltörhető, másrészt akárcsak Károly herceg, Vilmos is olvasás közben széljegyzeteket készíthet véleményéről, javaslatairól, s másnap a piros dobozban ezt küldi vissza a kormánynak.

Ezt olvassa esténként Vilmos herceg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top