Sztárok

Atyai pofontól tért észhez Várkonyi Andrea

Várkonyi Andrea ritkán mesél a szüleiről, most azonban a Best magazinnal kivételt tett. Mint mondja, még kisgyerek korában egy atyai pofon térítette észhez.

A nemrég 41. életévét betöltött Várkonyi Andrea családja rendkívül összetartó, ha a Tények műsorvezetőjének bármi problémája van, mindig szüleihez fordul – írja a Best magazin.

Amikor az orvosi hivatást felváltva híradózni kezdett, Várkonyi Andrea nagy meglepetésére a szülei, akik szintén orvosok, pozitívan álltak a dologhoz, és támogatták teljes mellszélességgel. Andrea szerint egy gyerekkori esemény hozta őket annyira közel egymáshoz, hogy mindenben számíthassanak a másikra édesapjával.

Atyai pofontól tért észhez Várkonyi Andrea

“Egy panelház hetedik emeletén laktunk kilencéves koromig, utána költöztünk Újszegedre. Egyéves voltam, amikor apu belgyógyászként ösztöndíjait kapott kutatógyógyászként az Egyesült Államokba. Ki is ment, ám amikor egy év múlva hazajött, mintha tudat alatt büntettem volna: nem beszéltem, nem játszottam vele, levegőnek néztem, azt mondtam, ő nem is az apukám. Persze én erre nem emlékszem, de apu nagyon szenvedett, volt, hogy sírt is emiatt. Ám bárhogy próbálkozott, makacs voltam, mígnem egyszer elszakadt nála a cérna és elfenekelt. Na, onnantól fogva nem tud levakarni magáról.”

Várkonyi Andrea elárulta, hogy ha bármi baj éri, azonnal édesanyjához szalad, ugyanakkor édesapja dicsérő szava fontosabb számára az ominózus pofon óta.

Nemsokára pszichológus is lesz

Bár az édesapja 73, az anyukája 68 éves, hiába nyugdíjasok, folyamatosan dolgoznak, s a gyógyítás mellett számtalan más dolgot is csinálnak. Az egész családnak fontos az egészség, testi, és szellemi értelemben is. “Ők is, én is igyekszünk megőrizni a mentális frissességünket” – mondja Andi, aki jelenleg pszichológiát tanul a Szegedi Tudományegyetemen, és emellett spanyol nemzetközi nyelvvizsgára készül. Mivel a munkája miatt egész évben topon kell lennie, ráadásul egy vizsgaidőszak szellemileg is megterhelőbb, nála is előjönnek olykor olyan tünetek, mint a mentális kimerültség, ingerlékenység, vagy feledékenység. “Orvosként azt vallom, sokkal többet kellene tennünk az agyunk egészségéért. Helyes táplálkozással, rendszeres agytornával, és természetes hatóanyagokkal, például gingko bilobával mindezt elősegíthetjük.”

Atyai pofontól tért észhez Várkonyi Andrea

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top