Sztárok

Ilyen Banderas, miután kiszabadították a bányából

A San José bányában megesett, elképesztő és igaz történet sok részletét máig homály fedi. Antonio Banderast minden pillanat megrázta.

Elképzelhetetlen, miken mentek keresztül öt évvel ezelőtt a San José bánya dolgozói, amikor 700 méterrel a föld felszíne alatt rekedtek. 69 napig tartott, mire bravúros módon kiszabadították őket, ráadásul mind a 33 bányász megmenekült.

Ilyen Banderas miután kiszabadították a bányából

Akkor a részletekről nem derült ki sok minden, mert a pszichológusok azt tanácsolták, hogy előbb velük beszéljenek a bányaszerencsétlenség túlélői. Antonio Banderas a tragédiáról szóló filmben a csapat vezetőjévé előléptetett Super Mario becenévre keresztelt figurát alakítja. 

“Nagyon megrázott, amikor Marióval találkoztam, és elmesélte a részleteket. Sokkoló volt hallani, amin keresztülment – nyilatkozta a korábbi szerepei miatt sokszor eltorzított Antonio Banderas, aki ezúttal csak szakállat növesztett a szerep kedvéért. – Ráadásul tudtam, hogy mindezt egyetlen filmben nem lehet visszaadni, ezért végigmentünk a forgatókönyvön, és Mario a helyére tette a dolgokat.”

Ebbe beletartoztak a bányász szerint olyan “emberi pillanatok” – ahogy fogalmazott –, amelyekre senki sem büszke, de az adott szituáció kihozna bárkiből agressziót, elkeseredettséget és még rengeteg olyan érzelmet, amit a kilátástalanság generál.

Ilyen Banderas miután kiszabadították a bányából

A filmet nő rendezte, és a nemrég Budapesten járt Antonio Banderas úgy látja, hogy a világon egyre fontosabb lenne a női szemszög bemutatása.

“Egy nő többet tudott ebből a filmből kihozni, mint egy férfi, szerintem. Különben ez csak egy tesztoszterontúltengéses film lenne” – zárta le viccesen a színész a wegotthiscoverednek adott interjút.

Az 55 éves színész és a 35 éves kedvese együtt érkeztek a film díszbemutatójára
Az 55 éves színész és 35 éves kedvese együtt érkeztek a film díszbemutatójára

A bemutatóban látható, hogyan néz ki bányászként, és hogyan szabadul ki Antonio Banderas a föld fogságából a The 33 című produkcióban, amelyet november 13-ától láthatnak az amerikai nézők.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top