Sztárok

A viccestől a félmeztelenig: minden idők tíz legemlékezetesebb magyar tévés időjósa

Tájszólással beszélő, vicces, félmeztelen meteorológus – na, ilyen nem volt egy személyben a magyar képernyőkön, de külön-külön igen. Összeszedtük a 10 legérdekesebb magyar tévés időjóst.

10. Mészáros Dóra

Pucér időjósokkal teli a padlás, legalábbis a nagyvilágban. 2012/13 szilveszterén a PRO4-en debütált a magyar legénybúcsúk állócsillaga, Mészáros Dóra, és bár a hangsúlyozással akadt némi gondja, nem azért vették fel, hogy szépen beszéljen. A napi meló alig néhány hónapig tartott: úgy tűnik, félmeztelen nőket inkább az interneten néz a magyar.

9. Onyutha Judit

Miután nemrég egy ausztrál újságírónővel beszélgettem, aki mesélte, hogy pár éve járt nálunk, és nagyon meglepte, hogy alig látott feketéket és ázsiaiakat, képzelhetjük, hogy miképpen lepődött meg Magyarország lakossága a kilencvenes évek végén, amikor az időjárást Onyutha Judit mondta be, aki kedves személyiségével és kellemes hangjával mindenkit levett a lábáról.

8. H. Bóna Márta

Egy felmérés során 2010-ben a leghitelesebb televíziós meteorológusnőnek választották H. Bóna Mártát, vagyis szerették, és bíztak benne a nézők. Sajnos egy évvel később egy váratlan betegség következtében hamar eltávozott.

7. Pataki Zita

Pataki Zita  négydiplomás, rendkívül okos és felkészült nő, akiről tudni, hogy gyerekkorában bohóc akart lenni, később orvos, végül tanár lett egy időre.

6. Vissy Károly

A Wikipédia nemes egyszerűséggel csak a magyar médiameteorológia megteremtőjeként írja le a 2011-ben elhunyt Vissy Károlyt, aki a kollégáival az Országos Meteorológia Szolgálatnál sokat tett azért, hogy örömmel nézzünk a tévében emberkéket, akik az ujjukkal a mögöttük lévő üres falra mutogatnak. Professzor uras stílusa miatt, ha Vissy azt mondta, hogy másnap sütni fog a nap, még akkor is elhittük, amikor már kint álltunk, és zuhogott ránk az eső.

5. Reisz András

A köztévé egyik legnagyobb húzása volt, amikor a vaskos és ízes palóc tájszólással beszélő Reisz Andrást tévés időjósnak szerződtették, viszont az egyik legbutább húzásuk is hozzá kötődik: amikor idén tavasszal nem tartottak tovább igényt a munkájára. Persze Reisz jóval több volt egy tájszólással beszélő tévés pasinál: felkészült, okos, a szakmájáért lelkesedő fickó. Idén ősztől a Hír TV stábjában folytatta.

4. Horváth Szilárd

Horváth Szilárd, a megboldogult TV3 időjósa afféle bizarr stand up comedyvé változtatta az időjárás-jelentést, így őt soha nem azért néztük, hogy megtudjuk, milyen idő vár ránk holnap – bár azt is elmondta –, hanem azért, hogy már megint milyen bolondsággal áll elő időjárás-jelentés címén. Szilárd egy darabig az NLCafén is megjósolta heti jelleggel, hogy milyen lesz az idő.

3. Aigner Szilárd

El sem hiszem, hogy a “Derűs estét!” köszöntés már majdnem tíz éve hiányzik a tévéből. A meteorológus Aignert leginkább kedves mosolya, és a bűvészek mozdulataira emlékeztető mozgása miatt szerették a nézők.

2. Gaál Noémi

A magyar bulvármédia nem foglalkozott annyit senki dekoltázsával, mint Gaál Noémiével, aki a kereskedelmi televíziózás megjelenése óta emblematikus arca a TV2 időjárás-jelentéseinek. Imádják a szponzorok, pedig az aktuális ruházatával mindig sokkal többet foglalkozik a sajtó és a nézők, mint azzal, amit mond. Rendszeres szereplője a bulvármédiának, és akár a volt videotékájáról van szó, akár arról, hogy a korkülönbség ellenére mit tud nyújtani a párjának, ő örömmel válaszol minden kérdésre.

1. Németh Lajos

Németh Lajos egyike a tévés időjósok nagy öregeinek.  Az ő szemében mindig is volt némi huncutság, ami kicsit közvetlenebbé tette hasonszőrű, főképp a köztévénél dolgozó társainál. A kertévék elvárásaihoz annyira sikeresen igazodott, hogy már az sem okoz problémát neki, ha egy medencéből, fürdőgatyában kell elmondani, milyen lesz holnap az idő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top