Sztárok

Könnyeivel küszködve mesélt Ördög Nóra

Még egy hónappal az angolai utazás után is a könnyeivel küszködött Ördög Nóra, amikor elmesélte a legmegrázóbb élményit az afrikai országról.

“Az járt a fejemben, amikor először megláttam a faluban a gyerekeket, hogy ez a kisgyerek akár a Mici vagy a Venci is lehetne, 30 percig megszólalni sem tudtam, csak nyeltem a könnyeimet” – mondta Ördög Nóra a Pampers és az UNICEF közös sajtótájékoztatóján, amikor az angolai élményeiről kérdezték. 

Könnyeivel küszködött Ördög Nóra

Ördög Nóra egy hónappal ezelőtt egy hetet töltött Angolában a Pampers és az UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás” kampányának nagyköveteként, ahol mobil oltóközpontot, kórházat látogatott meg. Közben több anyukával is beszélgetett – köztük olyannal is, aki pár hónapja veszítette el a babáját amiatt, hogy nem kapott tetanusz elleni védőoltást az újszülött.

“Az ő és más hasonló helyzetben lévő édesanyák elképesztő története tanúskodik arról, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyeztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segítségnyújtás ennek a szívszorító betegségnek a visszaszorítására. Ezt kívánom én is, és kérek egyúttal minden szülőt arra, hogy csatlakozzanak ők is szülinapi kívánságunkhoz a tetanusz teljes körű felszámolásának érdekében” – tette hozzá Ördög Nóra.

Ördög Nóra jó kívánságokat ír a világ tetanusz térképére.
Ördög Nóra jó kívánságokat ír a világ tetanusztérképére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top