Sztárok

Gwyneth Paltrow-balhé: a melltartó rákot okoz

Gwyneth Paltrow Goop nevű oldala híres arról, hogy egyedülálló és sokszor vitákat generáló tanácsokat ad, de soha ennyien még nem háborodtak fel, mint a legutóbbi cikken.

Ebben Gwyneth Paltrow egészségguruja a Goop szakértőjeként a mellrák és a melltartóviselés összefüggéseiről írt egy 2700 szavas beszámolót, amely arról szól, hogy a melltartó növeli a mellrák kialakulásának kockázatát.

Gwyneth Paltrow-balhé: a melltartó rákot okoz

Dr. Habib Sadeghit több orvos felelőtlennek titulálta, a szülész-nőgyógyász szakértő, Jennifer Gunter pedig nyilatkozott is a Huffington Postnak:

“Amikor valakinél rákot diagnosztizálnak, hajlamos végigpörgetni magában az élete minden eseményét, hogy megtalálja az okot, miért alakult ki a betegség, és az ilyen félrevezető tájékoztató, mint Dr. Sadeghité, rengeteg nőnek okozhat felesleges stresszt, álmatlan éjszakákat, ami hosszú távon árt az egészségnek, ami kegyetlenség.”

Gwyneth Paltrow-balhé: a melltartó rákot okoz

Gwyneth Paltrow guruja lényegében egy házaspár 1995-ben írt könyvét vette alapul, amelynek a címe Halálos öltözet: az összefüggés a mellrák és a melltartó között. A vitákat kiváltó könyv állítása szerint azoknál a nőknél, akiken napi 12 óránál többet van melltartó, drámaian megnő a mellrák kockázata.

Paltrow guruja szerint a szoros melltartók megakadályozzák a helyes véráramlást, ezért felgyülemlenek a káros anyagok.

Gwyneth Paltrow-balhé: a melltartó rákot okoz

A színésznő a támadásokra úgy reagált, hogy az oldalon rendszeresen jelennek meg életmóddal és egészséggel kapcsolatos anyagok, ha pedig valaki ennek mentén változtatni szeretne, akkor konzultáljon a saját orvosával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top