Sztárok

Érdekes fordulatok Lagzi Lajcsi ügyében

Lagzi Lajcsi ügyvédje szerint mérséklődhet az esetleges szabadságvesztés ideje, sőt a kár is kevesebb, mint mondják – írja a Blikk.

Lagzi Lajcsi ügyvédje megkapta az ügy iratait átvizsgálásra, és több érdekességet is felfedezett bennük. “Arra a megállapításra jutottam, hogy álláspontunk szerint a vesztegetéssel kapcsolatban – ha ügyfelem azt el is követte volna – a minősítést rosszul állapították meg. Ugyanis a gyanúsítás szerint közügyet ellátó személyeket vesztegetett meg, a villanyszerelő-ellenőr pedig nem ilyen. Ez azt jelenti, ha el is követte ügyfelem a gyanúsításba foglalt bűncselekményt, akkor az új büntető törvénykönyv szerint az eredeti 2–8 éves szabadságvesztés tétele mérséklődik 1–5 évig terjedő büntethetőségre” – mondta el a Blikknek Berényi András, aki még egy érdekes tényt közölt. “A gyanú szerint ügyfelem hosszú ideig, nyolc éven keresztül folyamatosan illegálisan jutott áramhoz, gázhoz és vízhez több tulajdonában. Ám az is egy figyelemre méltó módosítás, hogy a másodfokú bíróság felhívta az ügyészség figyelmét arra, hogy Lajcsi egyik ingatlanjába az első nyolc évben be sem volt kötve a vezetékes víz, így módosítani kellett a gyanúsítást” – mondta az ügyvéd.

A Galambos Lajos és társai által okozott kárt 28 millióra becslik.  “Ügyfelemnek bőven van fedezete, ha jogos lenne a kárigény, rendezni tudná bármikor, ám azt mondja: nem hajlandó azt kifizetni, amivel nem tartozik. Azt viszont vita nélkül megtéríti, amivel valóban tartozik” – mondta el az ügyvéd.

Lagzi Lajcsiról készült galériánkat itt megnézheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top