Sztárok

Így változott James Bond 50 év alatt

Több mint 50 év, hat színész és egy halhatatlan szuperkém. James Bond bőrébe bárki szívesen belebújt volna, de ahogy a legenda változott, úgy a színészek is.

James Bond alakja a mai napig töretlenül népszerű, emberek milliói találgatják évről évre, hogy milyen járgánnyal, milyen kütyükkel és milyen bombázókkal az oldalán jelenik meg legközelebb. A 007-es ügynök bőrébe immáron negyedszer bújik bele Daniel Craig, aki nem csak külsőségekben tér el a karakter korábbi megformálóitól.

 A 007 Spectre – A Fantom visszatér, november 5-én debütál a magyar mozikban, de a Bontonfilm még ezt megelőzően különleges kiadásban hozza el a korábbi részeket. Ezekből kiderül, hogyan lett a sokáig bájos szépfiúként tetszelgő hős újra kegyetlen, gondolkodás nélkül gyilkoló, magányos farkas. Összegyűjtöttük a leghíresebb James Bondok listáját, akik minden bizonnyal örökre 007-es ügynökök maradnak majd a nézők fejében.

Sean Connery – A nyers

1962 óta hat színész 23 hivatalos James Bond-filmben nyűgözte le a közönséget. Sean Connery volt az első, aki eljátszhatta a világ megmentőjét, és 1971-ig brillírozott a 007-es szerepében, aki a feladatának teljesítése érdekében akár ölhet is. A skót színész kezdetben még azt a nyers, könyörtelen gyilkost hozta, akit Fleming eredetileg megálmodott, de később karaktere enyhült, és hosszú évekre megállapodott a kifinomult, nőfaló playboy ábrázolásánál.

Így változott James Bond 50 év alatt

Roger Moore – A humoros

A kedélyes és könnyed James Bondot a felejthető George Lazenby írta be a köztudatba, de 1973-tól már a szellemes Roger Moore-ért epekedhetett a női közönség. Jó megjelenése, megnyerő modora és pontossága miatt 1985-ig hét részben is megmutathatta fanyar humorát, a sikerek ellenére idővel azonban szűknek érezte James Bond remekbe szabott öltönyét.

Így változott James Bond 50 év alatt

Pierce Brosnan – Az úriember

1995 és 2002 között az elegancia került főszerepbe Pierce Brosnannek köszönhetően, miután két alkalommal is bebizonyosodott, hogy Timothy Daltonra nem túl nagy az igény a mozikban. A negyedik sztori Brosnannal azonban már nem volt túl sikeres, így épp időben érkezett megmenteni a produkciót Daniel Craig.

Így változott James Bond 50 év alatt

Daniel Craig – A kegyetlen

Az angol színész igazi vérfrissítést jelentett, és száműzte az elegáns szuperkém figurát, 2006 óta veszélyes, csábítóan nyers és realista James Bondként üldözi a rosszfiúkat. Hedonista, kegyetlen, profi – akárcsak a ’62-es Dr. Nóban megismert figura.

Így változott James Bond 50 év alatt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top