Sztárok

Gesztesi Károly lelépett a színházból

Valami nem stimmelt Gesztesi Károllyal a legújabb premierjén, másnap pedig már színpadra sem állt, a fia, Gesztesi Máté ugrott be helyette, és mentette meg az előadást.

Péntek este tartották a Csalogány család bemutatóját a Karinthy Színházban. A Jacket alakító Gesztesi Károly azonban, a szokásostól eltérően, most nem brillírozott a színpadon. “A művész úrral valami nem stimmelt az első részben. A pergősnek ígérkező komédia mindvégig akadozott, hosszú perces szünetek voltak Gesztesi megszólalásai előtt, mintha nem jutna eszébe a szövege. Nekem valamiért a színész mimikája, mozgása is furcsa volt mondta el egy néző. A Blikk az előadás után kereste a színészt az öltözőjében, de pár perc türelmet kért, később pedig a kollégái jelezték, hogy már távozott a hátsó kijáraton.

Másnap már be sem ment a színházba, a fia mentette meg az előadást. Gesztesi Károly titkárnője este hatkor jelezte, hogy a címszereplőnk nincs színpadképes állapotban, valamilyen vírusfertőzése van az orvosa szerint. Elfogadtam az indokot és a lemondást, megpróbáltam megoldást keresni, hiszen már gyülekezett a közönség. Károly fia, Gesztesi Máté, aki a darab zenei szerkesztője, szombat este csak nézőként érkezett, de kérésemre vállalta, hogy édesapja helyett a színpadra lép. Szövegkönyvvel a kezében ugyan, de bravúrosan ugrott be, megmentve az előadást” – mondta el Karinthy Márton, a színház igazgatója.

Gesztesi Máté azóta megtanulta a szöveget, és vállalja a további előadásokat “Remélem, édesapám hamarosan meg­gyógyul, és jobban lesz. Amíg szükséges, természetesen helyettesítem őt. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka megtanultam a szöveget, így a második beugráshoz már nem lesz szükségem a szövegkönyvre” – nyilatkozta a Blikknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top