Sztárok

Elismerés a mindennapok hősnőinek

Szívből jövő gondoskodás, erőt sugárzó mosoly – Ők az Aranyanyuk. Köztünk élő hősnők, akik sokszor a háttérben végzik munkájukat, eredményeik mégis világokat mozgatnak meg.
Elismerés a mindennapok hősnőinek

“Díjakat általában azok kapnak, akik a figyelem középpontjában állnak. Mi azokat szeretnénk jutalmazni a nagyközönség segítségével, akik szinte láthatatlanul teszik dolgukat, de munkájuk nélkül megállna a világ.“– vallja Rácz Zsuzsa írónő, a Richter Aranyanyu Díj társalapítója.
A Richter Aranyanyu Díj egy olyan nőknek szóló elismerés, melynek célja a klasszikus segítő szakmákban dolgozók társadalmi megbecsültségének és önbecsülésének növelése. A díjat immáron ötödik éve olyan nőknek ítélik oda, akiknek munkája nélkülözhetetlen a társadalom számára, mégis csekély anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett teszik a dolgukat. Szabolcs Judit gyógytornász, Richter Aranyanyu Díjazott szívvel-lélekkel végzett, példaértékű munkájáról így írt jelölője: ” A Richter Aranyanyu Díj felhívja a figyelmet az átlagos emberre és a munkájára. Számomra ő példakép, mindazok után, amiken keresztülment, nem tört meg, hanem örökké vidám, mosolygós ember maradt, aki mindenkinek ad.”
Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a vállalat filozófiájának egyik vezérfonala a nők megbecsülése, így a Richter Aranyanyu Díj a cég társadalmi felelősségvállalásának egyik leglényegesebb eleme lett.
“Olyan nőket keresünk és díjazunk, akik önzetlenségük, küzdőképességük és a bennük élő hit által kitűnnek a tömegből. A díj a mindennapok hősnői elismerésének jelképévé vált, célunk, hogy pozitív példákkal hozzájáruljunk ahhoz, hogy a nőknek társadalmi szerepükhöz méltó elismerésben legyen részük.”  

Elismerés a mindennapok hősnőinek

Neked ki az Aranyanyud?
Van olyan orvosnő, pedagógus, ápoló vagy szociális munkás, aki sokat tett érted, családodért? Viszonozd a sok jót, amit tőlük kaptál! Jelölésedet szeptember 15-ig a www.aranyanyu.hu oldalon teheted meg, egy rövid személyes történet leírásával. Jelölj, hogy megismerjük a mindennapok hősnőit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top