Sztárok

Montenegróval harcoltunk az ötödik helyért, ez lett a vége

Montenegró ellen szállt vízbe szombaton kora délután csapatunk az ötödik helyért a kazanyi vb-n. Ez ugyan még nem jogosít olimpiai szereplésre, de megszerzése mentálisan sokat jelent.

A Nikola Janovicsot nélkülöző Montenegró ellen szállt vízbe csapatunk az ötödik helyért, a kazanyi vb-n. Ismerjük az exjugoszláv csapatot, mint a rossz pénzt, legutóbb, komolyabb tétmeccsen 2013-ban, vb-döntőn vertük őket 8:7-re. A meccs első gólját Szivós Marci lőtte, aki a 2013-as barcelonai döntőn is letette a névjegyét a montenegróiak ellen. Aztán kétszer is emberhátrányba kerültünk, és máris 2:1 volt oda. Branko Perovics ekkor időt kért. Megbeszélték, amit kellett, aztán Hosnyánszki Norbert góljával máris 2:2 lett az állás. Újabb emberhátrányba került Magyarország, de Nagy Viktor a helyén volt, aztán Benedek is időt kért.

Montenegróval harcoltunk az ötödik helyért, ez lett a vége

Nagy Viktor kiválóan játszott 

A második negyedben két gyors gólt kaptunk, Hosnyánszki eggyel válaszolt, de aztán cserével sajnos végleg kipontozódott a nagyon jó formában játszó Hosnyánszki Norbert. Meddő emberelőnyös helyzeteinket követően – négyet kaptunk! – Benedek ismét időt kért, de hiába, maradt a 4:3.

A harmadik negyed elején Varga Dani elől elvitték a blokkot és ő egyből beköszönt, így lett 4:4. Emberhátrányos helyzetbe kerültünk, Nagy Viktor mindent megtett, de sajnos 5:4 lett, aztán 6:4, Ivovics góljával. Ekkorra nyolc emberelőnyös helyzetből csak kettőt sikerült gólra váltani. De aztán jött Bedő meg a kilencedik emberelőny és 6:5-re alakult az eredmény. Ezután ránk mosolygott a szerencse: az addig nagyon eredményesen játszó Ivovics is kipontozódott. A harmadik negyed vége előtt két másodperccel, jól megoldott emberhátrányt követően Benedek időt kért.

Montenegróval harcoltunk az ötödik helyért, ez lett a vége

Az utolsó negyed Nagy Viktor kiváló védésével kezdődött, majd Varga-Bedő összjátékot követően a “túlparton” Vladovics szintén védett. Hosnyánszki fájó hiánya egyre inkább megmutatkozott, aztán másfél perc után Bedőt kiállították – újabb emberhátrány. Ezt ugyan még sikerült kivédekezni, de aztán megúszott az ellenfél, 7:5. Varga Dénes ezt már nem tűrhette, és nagyon okos góllal 7:6-ra alakította az eredményt. Ezt követően leküldték Varga Dénest, és Alexander Radovics nem hibázott. Kevesebb, mint öt percnél 8:6 az állás. De nem sokáig, mert egy buta hibát követően ismét kettő az egy helyzetbe került, megúszott Montenegró és 9:6 lett az állás. Aztán pedig Erdélyi szépített: 9:7, majd újabb gólt kaptunk 10:7. Erdélyi még az utolsó percben szépített 10:8-ra, majd Varga Dani 10:9-re, de az utolsó 15 másodpercben Montenegró már megtartotta a labdát, így 10:9  lett a végeredmény, minden idők második legrosszabb világbajnoki szereplése, hatodik hely. Legyen ez figyelmeztetés egy évvel a riói olimpia előtt.

További cikkeink a kazanyi vizes vb-ről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top