Sztárok

Hosszú Katinka 200 háton úszott döntőt

Hosszú Katinka majd negyed százados országos csúcsot döntött meg 200 háton, a kazanyi vizes vb elődöntőjében. A döntő nagyon izgalmasan alakult.

Egerszegi Krisztina, Szöul és Barcelona összesen négyszeres olimpiai bajnoka még 1991-ben, az athéni EB-n állította fel a női 200 méteres hátúszás világcsúcsát, amit csak tizenhat évvel később, 2008-ban tudott megdönteni Kirsty Coventry. Ettől függetlenül ez továbbra is magyar csúcs maradt, egészen péntek délutánig, amikor Hosszú Katinka a vizes VB 200 hátas elődöntőjében jobbat mutatott ennél, 2:07:17-es idejével.

Hosszú Katinka 200 háton úszott döntőt

Hosszú ezen a vb-n már begyűjtött egy aranyat, 200 méteres vegyes úszáson védte meg világbajnoki címét. Az újabb bravúrról rendkívül szimpatikusan ennyit mondott: “Ezt még Egér úszta 91-ben. Nem ilyen rajtkőről, nem ilyen úszósapkában és nem ilyen dresszben – szóval ahhoz képest nekünk nagyon sok segítségünk van.”

A döntőben végül az ausztrál Emily Seebohm lett a leggyorsabb, a 100 hát után ezt a számot is behúzta. A második az amerikai Missy Franklin lett, Hosszú Katinka pedig 2:06:84-gyel a bronzérmet szerezte meg 200 méteres hátúszásban. Hosszú bronzérme annál is értékesebb, mert ellenfelei már olimpiai döntőt is úsztak, rutinosabbak tehát Katinkánál.

További cikkeink a kazanyi vizes vb-ről:

Gyurta döntőt úszott, Cseh Laci döntős Kazanyban

Hosszú Katinka második aranyát szerezheti Kazanyban

A pillanat, amikor Hosszú Katinka legenda lett – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top