Sztárok

Cseh László 100 méter pillangón ezüstérmes

Cseh László egy aranyat már szerzett Kazanyban, a 100 méteres pillangó döntőjében ismét ezzel próbálkozott.

Persze az ötven méteres pillangóúszásban szerzett bronzérem magában is komoly eredmény, de Cseh László Darnyi Tamás méltó utódaként kétszáz pillangón is megmutatta Kazanyban, hogy ki az úr a háznál. Ráadásul szombat délután a fele ilyen hosszú távon is esélyesként indult.

Cseh László 100 méter pillangón úszott döntőt

A szám selejtezőjében 50:91-es időt úszott, egyedül ő fért be 51 másodperc alá. Mivel a két évvel ezelőtti vb-n ezüstérmes lett ebben a számban, ez így együtt ígéretes eredményt sejtetett.

Cseh László így értékelt a selejtezőt követően: “Nagyon jó volt a mostani úszásom, egy tizeddel lett gyengébb az esti eredményem a reggelinél, aminek egyelőre nem tudom az okát, de nem aggódom, mert a holnapi döntőben kell majd a legjobbamat hozni.”

 

A döntőre végül a második idővel kvalifikált, az ötös pályát kapta. A döntőben kiválóan úszott, sajnos 50 méternél rosszul fogott falat, de aztán gyönyörűen korrigált. Nála csak a dél-afrikai búr Chad LeClos volt gyorsabb, aki elengedte Lacit, de aztán visszatámadott és 50:56-tal győzött. Cseh Laci pedig 50:87-tel – új magyar csúccsal! – a jól megérdemelt ezüstérmet vehette át. Így egy arany, egy ezüst, egy bronzzal teljes lett a kazanyi kollekciója.

 

További anyagaink a vizes vb eredményeiről:

Hosszú Katinka második aranyát szerezheti Kazanyban

Gyurta döntőt úszott, Cseh Laci döntős Kazanyban

Hosszú Katinka ötödik helyen végzett gyorsban, Szilágyi Liliána döntős pillangóban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top