Sztárok

“Erőt adtatok egy őszinte élethez” – Ricky Martin levele a fiaihoz

Ricky Martin nyílt levele a fiaihoz a Time magazinban jelent meg. A homoszexuális énekes apák napja alkalmából ragadott tollat, hogy megköszönje ikreinek, hogy megváltoztatták az életét.

Matteónak és Valentinónak

Azóta, hogy először a karomban tartottalak titeket, már ezerszer is elmondtam nektek, hogy milyen hihetetlenül hálás és áldott vagyok, hogy az apukátok lehetek. De azt hiszem, azt még sosem meséltem el, mennyire megváltoztattátok az életemet.

Évekig csupán egyvalamiben voltam biztos: abban, hogy apa akarok lenni. Gyakran álmodtam róla, és erőt, inspirációt merítettem már csak az apaság lehetőségéből is. Amikor az álmom valóra vált, el sem tudjátok képzelni, milyen öröm és boldogság töltött el. Türelmetlenül vártam az érkezéseteket, számoltam vissza a napokat, órákat, perceket a születésetekig. Szerintem minden létező, szülőknek szóló kézikönyvet elolvastam, próbáltam rátok felkészülni. Aztán, amikor végre a karjaimban tartottalak titeket, a világ megállt számomra.

“Erőt adtatok ahhoz, hogy őszintén éljek

Leírhatatlan, milyen csodálatos érzés kerített hatalmába. Először az életemben a szeretet legtisztább fajtáját éreztem. Végre itt voltatok velem, és tudtam, hogy én vagyok a legboldogabb és legszerencsésebb ember az egész világon. Azóta az első pillanat óta az út veletek örömmel és kalandokkal van tele. Együtt utazzuk be a világot már kétéves korotok óta, minden nap újat tanulunk, és én minden nap le vagyok nyűgözve mindentől és bármitől, amit tesztek. Jobb emberré tettetek, és olyan új dolgokban is kipróbálom magam a hatásotokra, amikre azelőtt gondolni sem mertem volna, így született meg az első gyerekkönyvem is.

“Erőt adtatok egy őszinte élethez

De mindenek fölött, szépséges fiaim, a belőletek áradó szeretet adott erőt ahhoz, hogy őszinte életet éljek. Egy bátorsággal és nyitottsággal teli életet, amire büszke lehetek, és békét érezhetek magamban. Hatalmas, csodálatos ajándék ez, amit tőletek kaptam, és amiért örökké hálás leszek érte. Egyetlen dolog van, amit meg akarok nektek tanítani – amellett, hogy én feltétel nélkül szeretlek titeket –, hogy mindig legyetek önmagatok. Soha ne hagyjátok, hogy bárki vagy bármi elbizonytalanítson abban, akik igazából vagytok. Bármi is történjen, bárhogy döntsetek a sorsotokról, én mindig mellettetek állok. Ezt soha ne feledjétek, és amikor szükségetek van rá, ebből merítsetek erőt és biztonságot.

Szeretlek titeket,

Papi

Ricky Martinnak 2008-ban egy béranya segítségével születtek meg ikrei: Matteo és Valentino. 2014-ben ért véget a négy éve tartó kapcsolata Carlos Gonzalesszel, azóta egyedülálló szülőként neveli fiait.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top