Sztárok

Trónok harca: 7 mód, ahogy visszatérhetnek a halott szereplők

Az egyik kedvenc forgatókönyvírói fogás, hogy egy sorozat évadzárójában valamelyik kedvelt főszereplőt megsebesítik vagy megölik. A Trónok harcát ismerve inkább ez utóbbira lehetett számítani. Most nem spoiler következik.

Az internetet elárasztották a spoilerek, ezért annyit már a címekből tudni lehet, hogy ismét véresre sikerült a lezáró része a Trónok harca legutóbbi évadának. Nem mondjuk meg, melyik karaktereket ölték meg, annál is inkább, mert ennél a sorozatnál soha sem lehet tudni, milyen fordulat várható. Tértek már vissza halottak, és nemcsak ebben a sorozatban, hanem jó néhány másikban is.

1. Bobby Ewing bezuhanyozta magát a filmes történelembe

A Dallas sorozat legemlékezetesebb jelenete, amikor a halott Bobby Ewing visszatért a sorozatba. A forgatókönyvírók engedtek a rajongók nyomásának, és végül azt a megoldást választották, hogy Bobby halálát csak a felesége, Pamela álmodta. A Trónok harcában akár látomásként is megoldhatják, ha vissza akarnak hozni egy vagy egyszerre akár több szereplőt.

2. Magdi anyus szelleme még ma is kísért

Fodor Zsóka a Barátok közt hősi halottja volt, az utolsó pillanatai viszont valódi YouTube-szenzációnak számítottak. Talán ennek is köszönhető, hogy végül visszaírták a sorozatba néhány epizód erejéig. A szellemként felbukkanó Magdi anyus ismét megihlette a mémgyártókat, de Fodor Zsóka szerint egyáltalán nem ciki szellemként visszatérni. Erre ugyanis számtalan klasszikus regényben, színdarabban volt már példa. Esetleg a Trónok harcában is megoldást jelentene.

3. Tamás atyát konvertálták, és Balázs lett belőle

A sorozat készítői is belátták, hogy nagy hibát követtek el, amikor megölték Tamás atyát. Száraz Dénes karakterét ezért végül visszaírták a sztoriba. Egy ideig szellemként beszélgetett vele a sorozatbeli szerelme, Betty, aztán egy huszárvágással hús-vér emberré változott Tamás atya. Lényegében az arcát műtötték egy “új” szereplőre, akit szintén Száraz Dénes alakított. A Trónok harcában egy ilyen művelet sem lenne kizárt.

Trónok harca: 7 mód, ahogy visszatérhetnek a halott szereplők

4. Melisandre-módszer avagy a varázsmegoldás

A Trónok harca írói már maguk is adtak megoldási javaslatot korábban kiölt karakterek visszaírására. Ilyen Beric vagy éppen Melisandre, akiket visszavarázsolnak az élők közé. Már most azt találgatják a Trónok harca rajongói, hogy ez most újra megtörténik-e a legutóbb legyilkolt kedvencekkel.

5. Kenny, a feltámadóművész

A South Park sorozatban Kenny annyiszor halt meg és annyiszor támadt fel, hogy a rajongókat sokkolta, amikor gyakorlatilag egy évadon át tényleg eltűnt a sorozatból. Kenny feltámadásai magyarázat nélküliek, de a halhatatlanság ütőkártyát is kihasználhatják a Trónok harca írói.

 6. Időutazás bármikor bevethető

Az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb “karaktergyilkossága” azt volt, mikor a Family Guy készítői nemes egyszerűséggel megölték a család kutyáját, Briant. A kedvenc eb halálát azonban nem sikerült lenyomni a rajongók torkán. Bár a Griffin család új kutyát kapott, a nézők annyira hevesen követelték vissza a világfájdalom mintaképét megtestesítő Briant, hogy a készítőknek két epizód után fel kellett támasztaniuk a kutyát. Az időutazás biztosan megoldást jelentene a Trónok harcában is.

7. Egy tartalék játékos ikertestvérnek álcázva

A latin-amerikai telenovellák kedvelt fordulata, hogy mindenkinek van valahol egy ikertestvére. A Jóbarátokban is ezt parodizálták, amikor Joey sorozatbeli munkáját úgy kapja vissza, hogy a saját ikertestvéreként jelenik meg a színen. A Trónok harcának szövevényes sagájában el is tudom képzelni, hogy felbukkan egy már kiírt karakter szakasztott mása.

 +1 Kézenfekvő megjátszott halál

Ez az a módszer, amit a Sherlock Holmes egyik évadzárójában láttunk, de Agatha Christie is élt már ezzel a lehetőséggel. Néha bizony fájdalmasan átlátszó, hogy a haldokló főhős nem hal meg, mint a Castle-ben, máskor könnyebben elhisszük, hogy akár végleg elbúcsúzhatunk valamelyik karaktertől. A rutinosabb sorozatrajongók már bizonyos jelekből tudják, mire számíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top