Sztárok

Meghalt Christopher Lee, A Gyűrűk ura-filmek sztárja

93 éves korában elhunyt Christopher Lee, akit a közönség elsősorban a Gyűrűk ura és Csillagok háborúja filmekből ismert.

Vasárnap hajnalban elhunyt Christopher Lee, aki A Gyűrűk urában Szarumán szerepét alakította. A színész három héttel ezelőtt került kórházba, szív- és légzőszervi problémákkal. Christopher Lee feleségeBirgit Kroenck, szándékosan vár néhány napot azzal, hogy nyilvánosságra hozzák a legendás színész halálát, mert azt szerette volna, ha elsőként a rokonok értesülnek a hírről – írja az Independent.

Meghalt Christopher Lee, a Gyűrűk ura filmek sztárja

Christopher Lee pályája az 1950-es években indult, kezdetben horrorfilmekben kapott szerepeket. Az áttörést 1958-ban a Drakula hozta meg számára, ezzel a filmmel vált igazán híressé, ezt követően pedig még tízszer magára öltötte a világhírű vérszívó jelmezét. A napokban elhunyt brit színész 1974-ben az Aranypisztolyos című James Bond-filmben is szerepelt Roger Moore oldalán. Legfiatalabb rajongói pedig a Hobbitból és A Gyűrűk urából Szarumánként, a Csillagok háborújából pedig Dooko grófként ismerik.

Christopher Lee egyik emlékezetes jelenetét A Gyűrűk urából a videóra kattintva megnézheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top