Sztárok

Jó magaviseletéért szabadlábra helyezik Pistoriust

Máris szabadlábra helyezi a johannesburgi bíróság a hatszoros paralimpikont, Oscar Pistoriust, akit barátnője meggyilkolása miatt tavaly 5 év börtönre ítélt.

Augusztus 21-én jó magaviseletéért feltételes szabadlábra helyezi a bíróság a dél-afrikai Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai futóbajnokot, akit barátnője megöléséért tavaly októberben öt év szabadságvesztésre ítéltek – derült ki a börtön felügyelő bizottságának hétfői közleményéből.

Pistorius házi őrizetbe kerül

Pistorius a dél-afrikai ítélet-végrehajtási irányelvek értelmében jó viselkedése miatt büntetése egyhatoda, azaz mindössze 10 hónap letöltése után szabadulhat. A sportoló a büntetése fennmaradó részét házi őrizetben töltheti.

Jó magaviseletéért szabadlábra helyezik Pistoriust

A kiváló sportoló 2013. február 14-én fürdőszobája ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves modell barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítása szerint betörőnek vélte. A gyilkosságért öt év börtönbüntetésre ítélték, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. Ügyében novemberben másodfokú tárgyalást rendeltek el, az ügyészség ugyanis fellebbezett az ítélet ellen. Az újabb tárgyalással azt akarja elérni, hogy előre megfontolt emberölésben mondják ki bűnösnek Pistoriust, amely a dél-afrikai törvények értelmében legalább 15 év szabadságvesztéssel sújtható.

Mindenkit elbűvölt Londonban

Oscar Pistorius, akinek gyerekkorában térd alatt amputálták mindkét lábát, a 2012-es londoni olimpián vált világszerte csodált sportolóvá, amikor első mozgássérültként az épek mezőnyében állt rajthoz a 400 méteres síkfutásban és a 4×400-as váltóban.

További cikkek Pistorius témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top