Sztárok

Domi, A Konyhafőnök győztese: “Legyen több jó rántott hús!”

A Konyhafőnök nálam személyes kedvenc. Szórakoztató műsor, de senki nem üvölt rám ötpercenként a képernyőről, hogy szavazzak. Mellette még jó recepteket is kapok, és azért felvonulnak benne a tipikus kertévés arcok, Ági, a törtető, Ilona, az új Magdi anyus, és persze a győztes, aki a második szériában Lovász József Domi volt. Vele beszélgettem.

A második szériát is egy férfi nyerte meg. Mit gondolsz, miben főzünk másképp mi, nők és ti, férfiak?

A Konyhafőnökben azt vettem észre, hogy a nő versenyzők sokszor túlbonyolították a munkát. És azt is tapasztaltam, hogy náluk legalább akkora hangsúlyt kapott a másik elnyomása vagy a törtetés, mint maga a főzés. Szerintem volt köztük egyfajta cicaharc.

Domi, A konyhafőnök győztese:

Nem tudok nem Ágira és Ljubovra vagy Ágira és Ilonára gondolni…

Ági és Ljubov kapcsolata valóban nem volt egyszerű. Ahogyan én láttam, Ági – bár a tudása megvolt – olykor rosszindulatú is volt. Ljubov tudta, hogy milyen szinten van szakmailag, és soha nem akarta többnek mutatni magát. Alázattal állt a munkához, ha neki azt mondta valaki, hogy pucoljon hagymát, akkor nem csinált abból presztízskérdést.

Kértél tanácsot Kálmántól, az első évad győztesétől?

A finálé után felhívtam telefonon őt és a tavalyi második helyezett Rozinát is. Mindketten azt tanácsolták, hogy próbáljak meg még jobb lenni abban, amit csinálok: a főzésben. És minden, ami még A Konyhafőnök műsorral jött az életembe, jelentsen egy plusz hátteret.

Elhittétek a műsor alatt, hogy ennyire komoly ember Bernáth József, vagy azért láttátok a lazább oldalát is?

Azért annyira sokat nem nevetgéltünk a verseny alatt. Tényleg komoly tekintélye van a konyhában Bernáth Józsefnek.

Domi, A konyhafőnök győztese:

Visszanézted már az adásokat?

Persze. Nemcsak azért volt érdekes, mert láttam, hogy mit és hogyan főztek a többiek, hanem azért is, mert láttam, hogyan értékeltek minket a paraván mögött a zsűritagok.

Mi lesz most? Beállsz főzni egy luxusétterem konyhájára?

Azt szeretném képviselni, amit a műsor előtt is: megmutatni, hogyan lehet kihozni a maximumot az egyszerűbb dolgokból is, mind ízben, mind technológiában. Szaktanácsadással foglalkozom, és ezen a vonalon szeretnék maradni.

Vagyis?

Éttermekkel közösön megbeszélni, hogyan lehet újra “kitalálni” az ételeiket. Nem megváltani kell a magyar gasztronómiát, csak kicsit finomítani.

Domi, A konyhafőnök győztese:

Mire gondolsz? Hogy még minden harmadik étteremben ott az ételízesítő az asztalon?

Például. És olyan finomításokra, hogy a szakácsok főzzenek inkább alaplével, és az egyenes vágás tényleg egyenes legyen. Nem kell minden sarkon francia étteremnek lennie. Magyar konyhákra szükség van, de kevés helyen tudják, hogy milyen a jó rántott hús.

Vagyis az a jelmondatod, hogy legyen több helyen jó rántott hús?

Legyen több jó rántott hús! (nevet)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top