Sztárok

Károly Fülöp herceg menyegzője: felülmúlja Katalin és Vilmos esküvőjét a svéd pompa

Elektropop zenével, a Nobel-gála mesterszakácsával és kétrészes dokumentumfilmmel készül a svéd királyi család Károly Fülöp herceg esküvőjére, legalábbis többek között. A nagy nap annyira megtervezett, hogy igazából nem fér bele egy napba az összes program.

Ameddig vannak hercegek, addig lesznek mesébe illő menyegzők is, a jóképű svéd Károly Fülöp herceg és Sofia Hellqvist egybekelése a legújabb bizonyíték erre. A részleteket elnézve a szakértők szerint még fényűzőbb lesz a nagy nap, mint amilyen Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvője volt négy évvel ezelőtt, pedig kevés annál emlékezetesebb menyegzőt lehetne mondani.

Károly Fülöp herceg menyegzője: felülmúlja Katalin és Vilmos esküvőjét a svéd pompa

Itt lehet majd az ifjú párt lefotózni

Június 13-án fogad örök hűséget Károly Fülöp herceg a választottjának, és aki már részt vett esküvőszervezésben, az tudja, hogy az utolsó két hét nem sétagalopp. Már hónapok óta megvan a pontos menetrend, egészen aprólékosan megtervezve. Nem csak azt értem ezalatt, hogy a nagy napon pontos térképet is lehetne rajzolni, hol hajt majd el a hintóval az ifjú pár és hol lehet majd őket a legjobban lefotózni, hanem például az előre felvett interjúkat is.

Károly Fülöp herceg menyegzője: felülmúlja Katalin és Vilmos esküvőjét a svéd pompa

Megható film készült a párról

Minap rögzített a svéd TV4 csatorna egy exkluzív interjút a jegyespárral, amelyet az esküvőt megelőzően két részletben sugároznak. A dokumentumfilmről már a Svensk Damtidning közölt néhány megható részletet 30 éves menyasszonytól. Károly Fülöp a legjobb barátom is. Vele beszélgetek a legtöbbet, nagyon okos, és biztonságban érzem magam mellette.” 

Károly Fülöp herceg menyegzője: felülmúlja Katalin és Vilmos esküvőjét a svéd pompa

 

Sofia áradozását Károly Fülöpről túlzásnak érezték egyesek, de az interjút készítő újságírónő elmondta: “Amikor a közelükben vagy, érzed az egymás iránti szerelmüket, és látod minden gesztusokon, ahogy egymásra néznek.”

Károly Fülöp herceg menyegzője: felülmúlja Katalin és Vilmos esküvőjét a svéd pompa

A buli a menyasszony személyiségéhez passzol

Bár Sofia Hellqvist egykor erotikus glamourmodellként és a svéd Éden Hotel versenyzőjeként vált ismertté tíz évvel ezelőtt, ma már köztiszteletnek örvend, és kivívta a királyi család elismerését, akik befogadták maguk közé.

Egykor kívülállónak érezte magát a királyi családban, de a sógornői és az anyósa is megszerették Sofiát
Egykor kívülállónak érezte magát a királyi családban, de a sógornői és az anyósa is megszerették Sofiát

Úgy érzem, egy kicsit mégis visszatükröz majd a menyasszony személyiségéből a lagzi, amely a svéd napilap, az Aftonbladet szerint egy minifesztiválhoz hasonlít majd.

2005-ben a svéd Éden Hotel versenyzője volt, ma pedig már az egyik legízlésesebben öltöző tagja a királyi családnak
2005-ben a svéd Éden Hotel versenyzője volt, ma már az egyik legízlésesebben öltöző tagja a királyi családnak

Elektropopra rázzák majd a hercegek és hercegnők

A hangulatról a legnagyobb művészek gondoskodnak, zenészek közül a világhírű DJ Avicii szórakoztatja majd a vendégeket a vacsora után. A buli hangulatát a svéd Icona Pop nevű duó adja majd meg. “Ők Sofia kedvencei, nagy Icona Pop-rajongó. A herceggel azért ragaszkodtak az együtteshez a lagzin, hogy partihangulatot csináljanak.”

Külön érdekes elképzelni, ahogyan a meghívott hercegek és hercegnők Icona Pop-zenére táncolnak. A videóra kattintva kiderül az is, miért:

Kérdés az is, a vendégek hogyan bírják majd a bulit, miután a menyegző előtti este már vacsorán vesznek részt a palotában, ahogyan azt a hagyomány és a szokás megkívánja.

A Nobel-gála kulináris szakértője tervezi a menüt

Mivel Károly Fülöp herceg a svéd Bocuse d’Or Akadémia támogatója, nem meglepő, hogy kiemelkedően elismert szakács készíti majd a menüt. Pontosabban, egy csapat a legjobbakból. A Nobel Alapítvány kulináris tanácsadója, Fredrik Eriksson, aki a neves gála menüjét szokta összeállítani, most a királyi esküvői vacsorák egyik szervezője. Mellette a svéd Michelin-csillagos étterem tulajdonosa, Mathias Dahlgren és az Év Svéd Séfje díjazottja lesznek a felelősök a pazar fogásokért. Azt már mondani sem kell, hogy a cukrászok is hasonlóan elismertek, és igazi műremekeket ígérnek.

A Nobel gálán minden tányér látványosan megkomponált
A Nobel-gálán minden tányér látványosan megkomponált

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top