Sztárok

Eurovízió 2015: 6 felejthetetlen pillanat a második elődöntőből

Összeállt a döntősök listája, tegnap este kiderült, kikkel versenyez majd Boggie az Eurovízió 2015 fináléjában. Az második elődöntő mezőnye nagyon erős volt a zsűri szerint, és már előre azt ígérték a szervezők, hogy számtalan apró meglepetés lesz. Nem tudjuk, pontosan mire gondoltak, de találtunk jó néhány emlékezetes pillanatot.

1. A litván csók tarolt

Már rögtön az első fellépő, a litván eurovíziós csapat egy felkelő napot idéző, színes és vibráló háttérrel adta meg az eurovíziós dalverseny hangulatát.  De nem ez volt a csattanó, hanem az a csók a színpadon. Kíváncsian várom, ugyanolyan lenyűgöző hatást tesz-e az Eurovízió döntőjében ez a produkció, mint elsőre.

Eurovízió 2015: 5 felejthetetlen pillanat a második elődöntőből

2. Az izraeli Robbie Williams

A régi nagy fiúcsapatok hangulatát hozta el a színpadra a XXI. századra hangszerelve és egy kis keleties beütéssel Nadav Guedj. Az izraeli Robbie Williams nagy show-t ígért az Eurovíziós bemutatkozó filmjében, és a női sikításokból ítélve nem becsülte alá a vonzerejét.

3. Megható a lengyel fellépő

A kerekesszékhez kötött énekesnőt nagy túlélőként aposztrofálták. Már ismert volt, amikor 2006-ban súlyos autóbalesetet szenvedett, és deréktól lefelé lebénult, a hangját is elvesztette. Az orvosok lemondtak róla, hogy valaha újra énekelhet, vagy egyáltalán képes lesz közönség előtt fellépni. Tévedtek. Monika Kuszyńska évekig tartó rehabilitáció után most Lengyelországot képviseli az Eurovízió 2015 dalversenyen. “A dalom a toleranciáról szól, hogy építsünk hidat, amelyeken közelebb kerülhetünk egymáshoz” – mondta Monika, aki a férjével együtt írta a dalt. 

Eurovízió 2015: 5 felejthetetlen pillanat a második elődöntőből

4. Lököttnek látszottak a szlovén zsenik

Marjetka és Raay a szlovén házaspár, produkciójukkal hatalmasat taroltak, pedig a  bemutatkozó film után inkább valami elvont művészkedést vártam tőlük. Talán megzavart, hogy az énekesnő az eurovíziós kisfilmjében is fejhallgatót viselt, amit amúgy a színpadon sem vett le. Kicsit meglepően nézett ki az Eurovízió 2015 színpadán estélyiben és fejhallgatóval a fülén. “Ez hozza vissza az érzést, amit a stúdióban átélek a dalok rögzítésekor” – magyarázza.

Eurovízió 2015: 5 felejthetetlen pillanat a második elődöntőből

5. Conchita nőt csókolt

Legalábbis ő így fogalmazott. A tavalyi Eurovíziós Dalverseny győztese, Conchita szerint a norvég dal olyan szomorú volt, hogy megkérdezte a dalverseny résztvevőjét, mivel vidíthatná fel. Az énekesnő azt mondta: ha megcsókolná az arcán. “Megcsókoltam egy lányt, életemben először” – mondta utána Conchita, bár ezt csóknak titulálni merő túlzás volt a részéről, a norvég énekesnőt azért boldoggá tette.

Eurovízió 2015: 5 felejthetetlen pillanat a második elődöntőből

 6. San Marino jól küzdött

Minden évben nehézséget jelent a törpeállamnak, kiket küldjön az Eurovízióra, és ezúttal gyakorlatilag a gimnáziumból volt kénytelen választani. A 17 éves Michele Perniolára a tavalyi eurovíziós dalfesztiválról még Conchita is emlékezett, mert mély benyomást tett rá. Az énekes partnernője, a nála kicsivel fiatalabb Anita is profinak számít a színpadon. Sajnos ez is kevés volt a döntőbe jutáshoz ebben az erős mezőnyben.

Eurovízió 2015: 5 felejthetetlen pillanat a második elődöntőből

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top