Sztárok

Megkeresztelték a monacói trónörököst és ikernővérét – fotók

Megkeresztelték II. Albert monacói uralkodó és Charlene hercegnő ikergyermekeit. A monacóiak nemcsak a fényes ünnepség miatt úsztak örömmámorban, hanem mert január eleje óta először láthatták Jakab herceget és Gabriella hercegnőt.

Mintha csak tegnap lett volna az a januári délután, amikor a monacói uralkodópár a hercegi palota erkélyéről bemutatta a világnak ikergyermekeit. Most pedig Jakab trónörökös és nővére, Gabriella már öt hónaposak, és vasárnap a monacói katedrálisban tartották őket keresztvíz alá.

A szertartás 10.30-kor kezdődött, és részt vett rajta a Grimaldi uralkodócsalád számos tagja. Míg a brit György hercegnek hét keresztszülője is van, és várhatóan húgának, Charlotte hercegnőnek is ennyi lesz majd, addig a monacói hercegi ikreknek két-két keresztszülőt választott II. Albert és Charlene hercegnő.

  • Jakab trónörököst II. Albert herceg anyai unokatestvére, Christopher Le Vine Jr., illetve apai unokatestvére, Diane de Polignac Nigra tartotta keresztvíz alá,
  • míg Gabriellát Charlene hercegnő testvére, Gareth Wittstock, illetve barátnője, Nerine Pienaar, aki egy dél-afrikai rögbisztár felesége.
Megnézem
Összes kép (1)

A ceremónia után a gyermekeket kocsi vitte vissza a palotába. Az ebéd után újabb hivatalos ceremóniára került sor, immár a palotában. Jakab megkapta a Grimaldi család legmagasabb érdemrendjét, a Grimaldi-nagykeresztet, húga pedig a Grimaldi-rend tagjává választották. Jakab keresztszüleit beiktatták a Szent Károly-rend lovagjai közé, míg Gabriella keresztszülei szintén a Grimaldi-rend tagjai lettek.

A babákat várhatóan júliusban láthatjuk majd újra, amikor is a monacói miniszterelnök átadja nekik a monacóiak ajándékát a palotában egy kerti ünnepségen.

Megkeresztelték a monacói trónörököst és ikernővérét – fotók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top