Sztárok

Britain’s Got Talent: újabb magyar siker az angol tehetségkutatóban

Ismét egy magyar banda, a Fricska tűnt fel a Britain’s Got Talentben. A három srác produkciója teljesen lenyűgözte a zsűrit.

Újra egy magyar csapatért szurkolhatunk a Britain’s Got Talentben, a három fiúból álló Fricska nevű tánccsapat ugyanis négy igennel jutott tovább az angol tehetségkutatóban. Nem meglepő, hogy a Moussa Ahmedből, Papp Gergely Bálintból és Papp Máté Bencéből álló csapat döbbenetes produkciója teljesen elvarázsolta Simon Cowelléket. A srácok villámgyors tánclépéseket mutattak be, miközben kezükkel verték a ritmust, ehhez pedig népzenei aláfestést használtak. Az előadás végén még a zsűri is álló ovációval tapsolta meg a gödöllői triót: 

“Nagyon fontosnak tartottuk, hogy valami meghökkentő dolgot csináljunk. Szerintem az tetszett nekik, hogy ennek a produkciónak, annak, amit mi képviselünk, azaz a néptánc, van gyökere. Ezért is jelentkeztünk, hogy ezeket az értékeket minél szélesebb körnek közvetíteni tudjuk. A cél szentesíti az eszközt, ami jelenleg ez a szuperprodukció” – nyilatkozta a Blikknek szombati siker után Moussa Ahmed.

A srácokat a hazai közönség az Orient című zenés darabból ismerheti, amelynek nemcsak táncosai, Ahmed a koreográfusa is. A fiatal művészt egyébként 2014-ben a leggyorsabb magyar néptáncosnak választották, amikor a csapat rekordot állított fel lélegzetelállító táncukkal. A három fiú két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, a táncosok 6 másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el.

Bár a brit sajtó még nem kapta fel a Fricskát annyira, mint anno az Attraciont, az első reakciókból azt lehet leszűrni, hogy az angolok ismét ámulatba estek egy magyar csapattól. A Szűcs Zoltán által megálmodott látványszínház két évvel ezelőtt elképesztő sikert aratott, és megnyerte a Britain’s Got Talentet, ami pillanatok alatt világhírűvé tette őket. Azóta bejárták Amerikát és a Távol-Keletet is.

A videóra kattintva megnézheted az Attraction bemutatkozó előadását a Britain’s Got Talentben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top