Sztárok

Zsigmond Vilmos ennek köszönheti karrierjét

Bár Zsigmond Vilmost a legtöbben Oscar-díjas operatőrként ismerik, pályáját fotósként kezdte, ráadásul nem mindennapi körülmények között kezdett érdeklődni a szakma iránt.

Az RTL Klub riportmagazinjának kedd esti adásában Zsigmond Vilmos sok izgalmas történet mellett arról is beszél, hogyan vett a kezébe először fényképezőgépet. “Minden gyerek szeret játszani az apjának a fényképezőgépével ugye” – mesélte a XXI. század riporterének Zsigmond Vilmos. “Én is ilyen gyerek lehettem. Aztán ez átváltozott. Amikor 17 éves voltam, beteg lettem, ágyban voltam hat hétig, vagy nyolc hétig. A nagybátyám adott egy könyvet, Dulovits Jenő Művészi fényképezés című könyvét, amiből nagyon sokat tanultam” – mesélte Zsigmond Vilmos, aki ezt követően elhatározta, mindenképp a fotózással szeretne foglalkozni.

“Beleszerettem a fényképezésbe, és akkor vettem magamnak egy jobb fényképezőgépet, mint ami az apámnak volt. Ketten vettük egy barátommal, egy osztálytársammal, és elkezdtünk fényképezgetni jobban, mint azelőtt. Előhívó berendezést is vettünk, és előhívtuk a képeket” – mesélte az RTL Klubnak a ma már Oscar-díjas Zsigmond Vilmos, aki azt is elárulta, elsőre nem sikerült bejutnia az egyetemre állítólagos burzsoá származása miatt.

Zsigmond Vilmos fotóiból pár hete a Ludwig Múzeum rendezett kiállítást, ahol maga a művész tartott tárlatvezetést: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top