Sztárok

Gondoltad volna? Már 57 éves a csodálatos Andie MacDowell

Zöldkártya, Négy esküvő és egy temetés, Idétlen időkig, Michael, Hudson Hawk – csak néhány Andie MacDowell sikerfilmjei közül. A színésznő nemcsak mozifilmekben, számtalan címlapon és reklámfilmben is szerepelt, 1986 óta a L'Oréal egyik állandó arca. De tudtad például, mivel foglalkozott a színészkedés előtt, és hogy visszautasított egy szerepet, amiért Jodie Foster Oscar-díjat kapott? 10 érdekesség a szülinapos színésznővel kapcsolatban.
Karrierjét modellként kezdte. Yves Saint Lauren több kampányában is feltűnt, a Time Squaren pedig egy Calvin Klein-óriásplakátról mosolygott a turistákra.

 

1984-ben debütált, Greystoke: Tarzan, a majmok ura című filmben. A hangját azonban Glenn Close kölcsönözte neki, mert a film készítői úgy gondolták, Andie-nek túlságosan orrhangja van.

 

1986 és 1999 között Paul Qualley modell felesége volt, akivel többek között egy GAP-kampányban is szerepeltek együtt. Három gyermekük született, egy fiú, Justin, és két lány, Rainey és Sarah Margaret.

 

Bruce Willisszel közös a filmje, a Hudson Hawk óriási bukásnak számított, olyannyira, hogy a mai napig korának egyik legnagyobb bukásaként könyvelték el a filmiparban: bekerülési költségének mindössze ötödét hozta vissza.

 

Az igazi neve Rosalie Anderson MacDowell, a legközelebbi barátai és a családja is a mai napig Rose-nek vagy Rosie-nak hívják a színésznőt.

 

A Hudson Hawkkal ellentétben ezt a filmjét imádta mind a közönség, mind a kritikusok. A Rotten Tomatoes nevű oldal szokatlanul magasra, 96%-ra értékelte, az IMDb oldalán a több, mint 118 ezer leadott szavazat alapján 8,1 pontra értékelték a nézők.

 

A rendező annyira szerette volna, hogy szerepeljen a Négy esküvő és egy temetés című filmben, hogy Andie MacDowell szabhatta a feltételeket: lemondott fizetéséről, helyette részesedést kért. Erre olyan jól ráérzett, hogy míg Hugh Grant csupán 100 ezer dollárt, addig ő 2 milliót kaszált a filmmel.

 

Igazi pasis csajnak tartja magát. A Town and Country című magazinnak adott egyik korábbi interjújában úgy fogalmazott, nagyon merész, kevés dologtól fél. “Ez a sikerem titka” – vallja Andie MacDowell.

 

1991-ben és 2000-ben is őt választották a People magazin legszebb emberének. Szépségét lányai is örökölték.

 

Számtalan alapítványt és civil szervezetet támogat. Több alkalommal feltűnt az UNICEF kampányaiban, de állandó támogatója a Petefészekrák-kutató Alapítványnak is.

 

Eredetileg őt szemelték ki A vádlottak című 1989-es mozifilm főszerepére, ám ő végül visszautasította. Helyette Jodie Foster kapta meg a szerepet és ezzel megszerezte az első Oscar-díját is.

 

Néhány év kihagyás után 2015 nyarán a sztárokat felvonultató Magic Mike XXL-ben tér vissza a mozivászonra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.