Sztárok

Megrázó titok – Kevin Spacey máig menekül brutális apja emlékétől

Hollywood egyik legnagyobb zsenije, olyan nagyszerű filmek főszereplője, mint az Amerikai szépség, Közönséges bűnözők, Ha ölni kell. Ám magánéletét, családját mindig hét lakat alatt őrizte Kevin Spacey. Most egy leleplező cikk kapcsán kiderült az is, miért nem beszélt soha gyerekkoráról: Kevin Spacey brutális náci apja elől menekült a színészetbe, és bár fizikailag teljesen kizárta az életéből a férfit, lelki sebei még 55 éves korára sem gyógyultak be.

Elképzelni sem tudom, hogy érezhette magát Kevin Spacey, amikor szembesült azzal, hogy saját bátyja, Randall Fowler pénzért kiárusította a család legféltettebb és legmélyebbre ásott titkait, amit a színész egy életen át próbált eltitkolni a nyilvánosság előtt.

Randy Sharon Chrucher brit újságírónak mesélt részletesen brutális apjukról, aki az Amerikai Náci Párt tagja volt. A férfi amellett, hogy tagadta a holokausztot, gyermekeit is bántalmazta. A Rod Stewart-imitátorként élő férfi arról is részletesen beszámolt az újságírónak, hogy apja milyen gyakorisággal élte ki rajta perverz vágyait és erőszakolta meg saját gyermekét – bár elmondása szerint a színészt szexuálisan soha nem bántalmazta, az akkor még kisgyerek Kevin Spacey lelkileg teljesen bezárkózott. A családi vacsoráknál állandó téma volt a holokauszttagadás, sőt a fiúknak még egy egyesületből is ki kellett lépniük, amikor apjuk, Thomas Geoffrey Fowler megtudta, hogy zsidó származású a csoportvezető. A ház tele volt náci ereklyékkel, amiket a notórius munkakerülő apa büszkén mutogatott mindenkinek. Randy azonban más szörnyűségekről is beszámolt az interjúban. “Egy tinilányt is molesztált, aki a rokonunk volt” – olvasható a megrázó cikkben. A két fiútestvér egymás között csak szörnyetegként emlegették apjukat.

Randall Fowler, Kevin Spacey bátyja
Randall Fowler, Kevin Spacey bátyja

Kevin Spacey, amint tudott, szabadult brutális apjától. Felcsapott színésznek, és azonnal felvette imádott anyja, Kathleen Fowler leánykori nevét, és minden szálat megszakított a férfivel. Olyan mélyen próbálta magában elásni a múltját, hogy soha semmilyen interjúban nem mesélt a családjáról, még anyja 2003-as halálával kapcsolatban sem volt hajlandó nyilatkozni. A nő gyakran volt fia kísérője a különböző díjátadókon, premiereken, és ahogy arra a FOX News riportere, Roger Friedman – aki egyébként a cikk megszületése kapcsán vitatja kollégája korrektségét a színésszel szemben – visszaemlékszik írásában, amikor 2001-ben a Kikötői hírek című film premierjén szóba elegyedett Kathleennel, Spacey rémülten ugrott közéjük.

Hogy miként hat majd a két testvér kapcsolatára a családi szennyes kiteregetése, egyelőre nem tudni, hisz egyikőjük sem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Mindenesetre hatalmas árulás, ha valaki a saját testvére hátán, feltépve a be sem gyógyult lelki sebeket, próbál felkapaszkodni.

Kevin Spacey és anyja az 1996-os Oscar-díjátadón
Kevin Spacey és anyja az 1996-os Oscar-díjátadón

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top