Sztárok

Csengetett, Mylord? 2.0 – a mellékszereplők akkor és most

Elképesztő mértékű Csengetett, Mylord?-láz tombol az országban. Múlt heti cikkemre rengeteg pozitív visszajelzés érkezett ugyan, de sokan közületek hiányoltátok a mellékszereplőket. Mivel én magam is nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és a népakarat előtt is meghajolok, nézzük, mi lett Wilson kapitánnyal, Lady Agathával, Madge Cartwrighttal és a többiekkel.

Bill Pertwee – Wilson kapitány

A színész 1926-ban brazil anyától és angol apától született. Egyik leghíresebb szerepe a Dad’s Army című angol sorozatban alakított ARP Warden Hodges volt. A színészet előtt könyvelőként dolgozott a tőzsdén, majd a Burberrynél eladóként. 1960-ban vette feleségül kolléganőjét, Marion Rose-t, akitől egy fia született. Feleségét 2005-ben veszítette el. 2007-ben a királynő születésnapján a Brit Birodalom Rendjével tüntették ki jótékonysági munkái miatt. A Csengetett, Mylord? hóbortos kapitánya 2013-ban, 86 éves korában hunyt el.

Csengetett, mylord? 2.0 - a mellékszereplők akkor és most

Angela Scoular – Lady Agatha Shawcross

George Meldrum szeretőjét alakító színésznő sorsa a legtragikusabb mindannyiuk közül, pedig karrierje szépen ívelt felfelé és a családi élete is rendben volt, férjével egy gyermekük született. Két Bond-filmben is szerepelt, az 1967-es Casino Royale-ban, valamint az Őfelsége titkosszolgálata című részben ő játszotta Rubyt. Számtalan filmben és sorozatban szerepelt, igazán keresett színésznőnek számított. Angela Scoular azonban súlyos depresszióval küzdött és anorexiás volt. 1992-ben öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit. 2009-ben végbélrákot diagnosztizáltak nála, ám úgy tűnt, sikerült leküzdenie a betegséget. Lelkiállapota azonban folyamatosan hullámzott, halála előtt néhány héttel ittas vezetés miatt őrizetbe vették. 65 évesen tragikus körülmények között vetett véget életének, savas lefolyótisztítót öntött testére, a maradékot pedig megitta.

Csengetett, mylord? 2.0 - a mellékszereplők akkor és most

John Lovell Horsley – Sir Ralph Shawcross

Karrierjét a bournmouth-i Királyi Színházban kezdte, de hamar közbeszólt a második világháború, ugyanis behívták katonának. Szicíliában és Olaszországban szolgált. A katonaság alatt végig játszott a katonai színházban, végül hepatitisz miatt leszerelték. Karrierje kezdetén valamiért mindig a rendőr vagy a doktor szerepét osztották rá filmjeiben. Számtalan filmben és sorozatban játszott. 1948-ban vette feleségül kolléganőjét, June Marshallt, akitől két gyermeke született. John Lovell Horsley 93 évesen, 2014. január 12-én hunyt el.

Csengetett, mylord? 2.0 - a mellékszereplők akkor és most
Olvastad már az első részt? Csengetett, Mylord? – így néznek ki ma a szereplők

Yvonne Marsh – Madge Cartwright

Teddy Meldrum jövendőbelijéről nagyon kevés fellelhető információ van az interneten. Nem futott be nagy karriert, néhány tucat sorozatban és filmben tűnt csak fel. 1955-ben ment hozzá a szintén színész John Oldknow-hoz. Utolsó datált szerepe egy 1999-es dokumentumfilmben volt, amelyben saját magát alakította. Yvonne Marsh 82 éves.

Csengetett, mylord? 2.0 - a mellékszereplők akkor és most

Frank Williams – Charles püspök

Ő is a Dad’s Army című sorozattal vált ismertté, amelyben (A Csengetett, Mylord?-hoz hasonlóan) papot alakított. Első filmjét 1955-ben forgatta, feltűnt Monty Python Repülő Cirkuszában, 2002-ben pedig kiadta önéletrajzi könyvét. A Dad’s Army című sorozat még élő szereplőivel részt vett az anyakirályné 100. születésnapján, mivel II. Erzsébet édesanyjának az volt a kedvenc sorozata. Frank Williams fő védnöke egy veteránokat támogató alapítványnak.

Csengetett, mylord? 2.0 - a mellékszereplők akkor és most

A “legmellékebb” szereplők, akiket szintén nem felejtettünk el.

Amanda Bellamy – Rose

Teddy Meldrum álmainak netovábbja, Madge Cartwright szobalánya. Amanda Bellamy a színészet mellett tehetséggondozóként is dolgozik.

Sorel Johnson – Penelope Barrington-Blake

Cissy Meldrum leszbikus barátnőjét alakította. 2003-ban játszott Bill Nighy oldalán az Enyém a vár című filmben. Férje Will Parnell, két gyermekük született.

John D. Collins – Jerry

Poppy udvarlóját alakította a Csengetett, Mylord?-ban, de szerepelt a Halló! Halló! című sorozatban is, amelyben brit szökevényt alakított, akit a francia ellenállás emberei bújtattak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top