Sztárok

Csengetett, Mylord? – így néznek ki ma a szereplők

Amióta az eszemet tudom, közös családi program volt a Csengetett, Mylord?. A másik kultikus brit sorozattal, a Halló! Halló!-val együtt egy életre beleivódtak az emlékeimbe. A hétvégén is épp ezt néztük a családdal, amikor folyamatosan rágugliztam a szereplőkre, hogy vajon kivel mi történt, amióta vége a sorozatnak.

A Meldrum család

Donald Hewlett – Lord George Meldrum

A ház urát játszó színész 2011-ben, 90 éves korában hunyt el. Háromszor nősült, második házasságából három, harmadik házasságából, amely élete végéig tartott, két gyermeke született. Legtöbb szerepében – akárcsak a Csengetett, Mylord?-ban – felsőbb osztálybeli urat alakított. Utolsó tévésorozatát 1995-ben forgatta, de a színházban még sokáig láthatta a közönség.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Michael Knowles – Teddy Medlrum

A színészet mellett forgatókönyvíróként is sikereket ért el. A hazai közönség láthatta Nicholas Cage oldalán A vámpír csókja című filmben. Már iskolásként aktívan színészkedett, az iskolai színdarabban ő játszotta Shakespeare V. Henrikjét. Míg a sorozatban igazi nőcsábászt alakított (leginkább a szobalányok iránt érzett vonzalmat), addig magánemberként magánéletéről szinte semmit sem tudni.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Catherine Rabett – Cissy Meldrum

A Meldrum család legidősebb, leszbikus lányát alakító Catherine Rabett közel állt ahhoz, hogy bekerüljön a brit királyi családba, hisz sokáig II. Erzsébet fiának, András hercegnek a barátnője volt. Végül mégsem hozzá, hanem a komikus-forgatókönyvíró Kit Hesketh-Harvey-hoz ment feleségül, akitől két gyermeke született, Augusta és Rollo. Színházi és sorozatszerepei mellett számos mozifilmben is feltűnt, köztük a James Bond Halálos rémületben című részében. A színészet mellett önkéntesként is komoly hírnévre tett szert.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Susie Brann – Poppy Meldrum

Az önző, beképzelt és sznob Poppy Meldrum megformálója hazájában igen népszerű, a magyar közönség azonban nem igen láthatta más szerepekben. A Csengetett, Mylord? után feltűnt a Julia Jeckyll és Harriett Hyde című sorozatban, de videojátékhoz is kölcsönözte a hangját. Sorozat- és színházi szerepei mellett tánctanárként is elismertté vált.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Mavis Pugh – Lady Lavender

A szenilis, ám annál viccesebb nagymamát alakító Mavis Pugh 2006. december 6-án, 92 éves korában hunyt el. Már kisiskolásként is imádott szerepelni, számos iskolai darabban főszerepet játszott. 1956-ben fedezte fel Jimmy Perry, aki meghívta a társulatába, és ezzel beindult színészi karrierje. Itt ismerte meg férjét, John Clegget, akihez 1959-ben ment hozzá. Számos sorozatban szerepeltek együtt, köztük a Csengetett, Mylord?-ban is, ami után Mavis visszavonult a színészettől. Szerepei szerint jellemzően arisztokrata úrilányt alakított.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

A személyzet

Paul Shane – Alf Stokes

 Igazi sokrétű színész volt a Meldrum-ház dörzsölt lakáját alakító Paul Shane. Sorozatszerepei mellett színházi színészként vált igazán közkedveltté, karrierje későbbi időszakában pedig varietékben és pantomimesként is kipróbálta magát. 2009-ben megromlott az egészségi állapota, ettől kezdve teljesen visszavonult a színészettől. 2013-ban egy hospice-házban hunyt el, három lányát és hat unokáját hátrahagyva.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Su Pollard – Ivy Teasdale

Hatévesen egy iskolai színdarabban angyalt játszott, ezek után döntötte el, hogy színésznő lesz belőle. 16 évesen énekesnőként is debütált, egy férfi klubban és jótékonysági rendezvényeken énekelt. 1984-ben ment hozzá Peter Keoghhoz, aki hóbortos feleségéről és házasságukról könyvet is írt. Csengett, Mylord?-beli kollégái nagy részével más sorozatokban is együtt játszott, igazi családként működtek.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Jeffrey Holland – James Twelvetrees

Paul Shane-nel és Su Pollarddal közösen szerepelt az Oh Doctor Beeching! című sorozatban, de előbbivel a Jankó és az égig érő paszuly című pantomimet is együtt vitték sikerre. Bár a Csengetett, Mylord? karót nyelt komornyikjának szerepében nagy jövőt jósoltak neki, nem igazán halmozták el szerepekkel. 1997 és 2001 között például csak egyepizódos vendégszereplőként tűnt fel a Coronation Street című sorozatban. Felesége Judy Buxton színésznő.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Brenda Cowling – Mrs. Blanche Lipton

Bár mindig is színésznőnek készült, félbeszakítva tanulmányait, gyorsírónak állt. Végül mégis beiratkozott a Royal Academy of Dramatic Art-ra, ahol egy osztályba járt Jimmy Perryvel. Még tanulóként kapta első szerepét Alfred Hitchcock Rémület a színpadon című filmjében. 2010-ben egy színészeknek fenntartott nyugdíjas otthonban hunyt el 85 éves korában.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Perry Benson – Henry Livingstone

Az 1961-es születésű színész 17 évesen debütált a BBC gyerekdrámájában, a Grange Hillben. Szerepelt a Sex Pistols életét feldolgozó mozifilmben, 2013-ban pedig a The Alarm nevű banda történetét feldolgozó Vinyl című moziban.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Barbara New – Mabel Wheeler

A sorozat társadalmi ranglétrájának legaljáról jött Mabelt alakító Barbara New szintén feltűnt az Oh, Doctor Beeching! című sorozatban. A színésznő számos darabban és filmben szerepelt, utoljára a Ali G nagymamáját alakította az Ali G a házban című mozifilmben. Barbara 2010 májusában hunyt el.

Csengetett, Mylord? - Így néznek ki ma a szereplők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top