Sztárok

Nagy dobásra készül Andy Vajna

A Bors információi szerint Andy Vajna hollywoodi mozit készít 56-ból.

A Bors úgy tudja, hogy Andy Vajna legújabb szupermozijának a témája 56 lehet. A forgatókönyv, egy angol mű, Richard Pekar könyve alapján készülne. “Budapesten találkoztam Andyvel, és remek meglátásai voltak. Mivel ő is 1956-ban hagyta el a szülőhazáját, pontosan tudhatja, min ment keresztül az édesapám. A filmet angol-magyar koprodukcióban tervezzük leforgatni, a helyszínek Budapesten és az angliai Stoke-On-Trent városában lehetnek, ahol az apám menedéket lelt” – mondta Richard Pekar író. Andy Vajnát nem sikerült elérniük a lap munkatársainak.

UPDATE: A Filmalaphoz nem érkezett be pályázat a cikkben idézett alkotóktól.
Andy Vajnát – más külföldi producerekhez hasonlóan – megkereste a producer, ám a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben sem Andy Vajna, sem a Filmalap nem köteleződött el Richard Pekar The Last Train to Budapest című filmterve mellett. Amennyiben a film forgatására Magyarországon kerül sor, a produkciónak lehetősége lesz a magyarországi filmszakmai adókedvezmény igénybevételére, mely a Mozgóképtörvénynek megfelelően a hazánkban elköltött és igazolt filmgyártási költések 25%-ának visszaigénylését teszi lehetővé.

Nagy dobásra készül Andy Vajna

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top